Jump to content

Sunny Wheat - w trakcie


Macck
 Share

Recommended Posts

Cóż dziś przelałem na cichą Sunny Wheat by Scooby Brew.

Troszkę mi z rurki siarą/kanalizą zalatywało to stwierdziłem że zaryzykuję cichą z kawałkiem miedzi - podczytane na forum. W smaku spoko, ładnie czuć pszenicę. Zapach w sumie jest mocno opatulony CO2 więc niewiele czuć - po otwarciu fermentora kanalizy w sumie nie było czuć - no nic druty zostają na cichej.

Piwo zeszło z 14,5-15 do 3,6-4BLG więc będzie ładnie kopać. Załączam zdjęcie, infekcji nie czuć ale są białe kółka na powierzchni. Obserwowałem piwo chwilę i po prostu drożdze odrywają się od dna i unoszą na powierzchnię - tak to wygląda i mam nadzieję że tak to jest. Możecie zerknąć :

 

24mc7l1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Jak masz infekcję to idź do lekarza. Lekarz Goś chyba przyjmuje jeszcze? :smilies:

 

To piwo wygląda normalnie :D

 

infekcji nie czuć ale są białe kółka na powierzchni. Obserwowałem piwo chwilę i po prostu drożdże odrywają się od dna i unoszą na powierzchnię - tak to wygląda i mam nadzieję że tak to jest

Co to oznacza?

 

więc będzie ładnie kopać

No tu żeś się nie popisał... Edited by Mariusz_CH
Link to comment
Share on other sites

Cóż dziś przelałem na cichą Sunny Wheat by Scooby Brew.

 

Troszkę mi z rurki siarą/kanalizą zalatywało to stwierdziłem że zaryzykuję cichą z kawałkiem miedzi - podczytane na forum. W smaku spoko, ładnie czuć pszenicę. Zapach w sumie jest mocno opatulony CO2 więc niewiele czuć - po otwarciu fermentora kanalizy w sumie nie było czuć - no nic druty zostają na cichej.

 

Piwo zeszło z 14,5-15 do 3,6-4BLG więc będzie ładnie kopać. Załączam zdjęcie, infekcji nie czuć ale są białe kółka na powierzchni. Obserwowałem piwo chwilę i po prostu drożdze odrywają się od dna i unoszą na powierzchnię - tak to wygląda i mam nadzieję że tak to jest. Możecie zerknąć :

 

Koledzy, przecież w powyższej wypowiedzi nie ma ani jednego znaku zapytania. Kolega Macck po prostu głosi nową naukę i chce nas przekonać, że brak infekcja, to infekcja, bo drożdże się odrywają i unoszą do góry.

 

A na serio, to właśnie tak to jest, jak się dobrze nie poczyta forum, zapisków, tylko od razu wali się w pisanie postów.

Link to comment
Share on other sites

brak infekcja, to infekcja, bo drożdże się odrywają i unoszą do góry.

No a jak, piękna infekcja dwutlenkiem węgla :D .

A na serio, to oby ten osad jak z herbaty był tylko osadem.

 

Piwo zeszło z 14,5-15 do 3,6-4BLG więc będzie ładnie kopać.

Do kopania polecam włożenie długopisu do kontaktu 230V. Sieka jak ta lala.

Link to comment
Share on other sites

Ano zdanie sklecone naprędce i wyszło jak wyszło, ale mniejsza z tym żadnych nauk tutaj nie chcę głosić absolutnie.

A to że piwko będzie mocne to akurat wyszło przez przypadek - po dojściu do ustalonej objętości i schłodzeniu okazało się że nastaw ma 15blg. Już nie chciałem kombinować z dolewaniem to zostawiłem. Gdyby chodziło o procenty to w ogóle bym się piwowarstwem nie zajmował :-) . Absolutnie nie było moim celem robienie piwem halnego w głowie ani tworzenie w głowach ludziom halucynacji rodem z dworca w Sędziszowie przy nadawaniu przez megafon jaki pociąg nadjedzie :smilies:

 

Natomiast ostrożnie z propagowaniem inspekcji gniazdek sieciowych długopisami, jak coś zmieniam w instalacji to nawet przy spuszczonych ESach pracuję w podgumowanych rękawicach więc do tego mnie kolego nie zachęcisz ;-)

 

A doktor Goś nadal przyjmuje aczkolwiek u niego nie bywam :lol:

Edited by Macck
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.