Jump to content
beo

komosa ryżowa

Recommended Posts

Witam,

to mój pierwszy temat, więc proszę o wyrozumiałość.

Mam możliwość kupienia komosy ryżowej i chciałbym zrobić z nią piwo. Do wyboru mam kulki albo płatki. Które wybrać? I w jakiej postaci dodać to do zasypu?

Z góry dziękuję za pomoc.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Komosa zawiera skrobię, więc się nada. W sumie chyba nie ma wielkiej różnicy czy płatki czy kulki.. Kulki bym kleikował, płatki pewnie obejdą się bez kleikowania, choć dla świętego spokoju można i je skleikować wtedy dodać do zacieru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zawiera także tłuszcz, podejrzewam, że może być problemy z pianą.

Edit. Właśnie sprawdziłem, zawiera mniej niż kukurydza,wiec nie tak dużo.

Edited by Magneto

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...