Jump to content

Witam z Pałuk


 Share

Recommended Posts

Serdecznie witam wszystkich... Zaczynam dopiero przygodę z domowym piwem. Nie licząc podpiwków, które robię systematycznie...o domowym wyrobie piwa tylko czytałem...Stwierdziłem, że czas zacząć robić swoje...Tym bardziej, że zbiegło sie to z widowiskiem historycznym w, którym jestem odpowiedzialny za karczmę wiec chcąc nie chcąc i tak muszę nabyć wiedze i sprzęt...jako wyszynk w karczmie będzie podpiwek. Moją pasją jest gotowanie, wyrób wędlin, serów i zbieranie książek z recepturami, technologicznymi związanymi z przetwórstwem spożywczym...oraz propagowanie kuchni pałuckiej i regionalnej.

Krzysztof - Lesniak

Link to comment
Share on other sites

Cześć i czołem! Widzę że również lubisz dobre jedzenie ;) witamy w klubie.

 

Na dzień dobry mam pytanie o ksiażki - możesz coś polecić w dziedzinie technologi serowarstwa, ale bardziej użytecznej w domowych warunkach? Bo jeśli w kwestii przepisów to nie problem, to gorzej jeśli chodzi o informacje o ich dojrzewaniu.

 

Pozdrawiam!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.