jamwnukers 6 Posted August 23, 2014 Witam, Kupiłem jakiś czas temu reduktor co2 z myślą o zbudowaniu kiedyś kegatora. Teraz gdy plany ruszyły z miejsca i planuje budowę mam mały problem z reduktorem. Otóż nie jest to reduktor jaki często jest do kupienia na forum, a mianowicie różni się przyłączami. Są na nim gwinty 1 cal. Czy nie wiecie gdzie mogę kupić przejściówki zakończone nyplem na wąż przystosowane do gazu? Załączam zdjęcia dla poglądu Quote Share this post Link to post Share on other sites
moon 10 Posted August 23, 2014 Jesteś pewien, że to 1"? Ja mam podobny i jest to 3/4". Quote Share this post Link to post Share on other sites
anteks 729 1 Items Posted August 23, 2014 albo http://www.beerservice.pl/pl/c/Szybkozlaczki-John-Guest/74/3 Zagadaj z Wesołym lub taka jak na wyjściu z głowicy, toś ostatnio oferował na forum http://allegro.pl/glowica-do-piwa-typu-s-korbowa-keg-nalewak-i4515518720.html Quote Share this post Link to post Share on other sites
jamwnukers 6 Posted August 24, 2014 (edited) Jesteś pewien, że to 1"? Ja mam podobny i jest to 3/4". Średnica z gwintem to około 2,5 cm. Edited August 24, 2014 by jamwnukers Quote Share this post Link to post Share on other sites
Szym-on 0 Posted August 24, 2014 Jak 2,5 cm to 3/4 bo 1"to jest 3.2cm Quote Share this post Link to post Share on other sites
jamwnukers 6 Posted August 24, 2014 (edited) Acha, dzięki. Nie znam się zbyt na tym. Ze szkoły wiem, że cal to 2,54cm :-) Edited August 24, 2014 by jamwnukers Quote Share this post Link to post Share on other sites
Szym-on 0 Posted August 24, 2014 (edited) Acha, dzięki. Nie znam się zbyt na tym. Ze szkoły wiem, że cal to 2,54cm :-) To masz wewnętrzy wymiar a ja Ci podałem zewnętrzny. Rura 1" ma w środku 2,5 cm a po zewnątrz 32. Edited August 24, 2014 by Szym-on Quote Share this post Link to post Share on other sites
jamwnukers 6 Posted July 15, 2016 Panie, odkupuje ten temat ponieważ mam problem. Na reduktorze z pierwszego postu mam gwint 3/4 co ustaliłem przy pomocy kolegi Szym-on. Próbowałem dorwać redukcję John Guesta z 3/4 na 3/8 na wąż do gazu, ale z tego co widzę to nie ma takiej redukcji. Czy mogę zastosować redukcję z mosiądzu 3/4 na 1/2, a następnie John Guesta z 1/2 na 3/8. A może uda mi się znaleźć redukcji mosiężnej 3/4 od razu na 3/8. 3/8 dlatego bo taką końcówkę mam przy złączce przy kegu. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Quote Share this post Link to post Share on other sites