Skocz do zawartości
Paweł Leszczyński

2014.09.9-17 Warszawa, Blok Żab, Profesjonalne szkolenia sensoryczne

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszamy na trzecią serię profesjonalnych szkoleń sensorycznych organizowanych przez Mazowiecki Oddział Polskiego Stowarzyszenie Piwowarów Domowych. Na każdym z czterech spotkań będziemy zajmowali się pięcioma różnymi związkami aromatyczno-smakowymi. Cechy piwa degustujemy ze szkła, objętość ok. 50 ml, próg wyczuwalności na poziomie x3 (+ jedna próbka w dużym naczyniu). Piwem bazowym, jak na Warszawę przystało, będzie Królewskie. Każdy z aromatów zostanie dogłębnie omówiony, uczestnicy dostana też handouty ze szczegółowymi informacjami do utrwalenia. Każde szkolenie to tylko 19 miejsc!

 

Szkolenia odbywają się w Bloku Żab, Żabińskiego 2, II klatka, przyziemie.

 

Terminy szkoleń i cechy piwa:

 

1. 9 IX (wtorek), godz. 19:30: diacetyl, skunksowy, merkaptan, metaliczny, papier

2. 11 IX (czwartek), godz. 19:30: fenolowy, kwaśny, h2s, DMS, kwas masłowy

3. 16 IX (wtorek), godz. 19:30: aldehyd octowy, chmielowy, octan izoamylu, geraniol, ziarno

4. 17 IX (środa), godz. 19:30: heksanian etylu, maślan etylu, koci, świeżo ścięta trawa, kwas kaprylowy

 

Aktualna liczba wolnych miejsc publikowana jest na FB: https://www.facebook...47545642062811/

 

Cena za jedną degustację (5 aromatów + wzór) to 30 zł dla członków PSPD i certyfikowanych sędziów piwnych oraz 50 zł dla osób spoza PSPD. Pierwsze spotkanie będzie bardziej na luzie, sprawdzimy sobie formułę, kolejne szkolenia będą pewnie trochę bardziej formalne (z przedstawieniem PSPD itp.).

 

Certyfikowani sędziowie za każde z 4 szkoleń otrzymują 1,5 punktu w rankingu sędziów PSPD.

 

Wpłaty proszę dokonywać na konto:

 

Paweł Leszczyński

16 1140 2004 0000 3702 7066 0384

Tytuł: imię, nazwisko, nr ew. legitymacji członka PSPD i nr szkolenia/szkoleń

 

czyli np.: Paweł Leszczyński, 83, 1, 4.

 

Na każdą degustację mamy tylko 19 miejsc. O przyjęciu decyduje kolejność wpłat ;-) Warto podesłać mailem - mazowiecki@pspd.org.pl - potwierdzenie przelewu i fakt samego zapisu, czasem mogę nie zauważyć wpłaty na koncie.

 

Zwroty w przypadku rezygnacji ze szkolenia możliwe są jedynie do 10 dni przed rozpoczęciem szkolenia.

 

 

Paweł Leszczyński

prezes Mazowieckiego Oddziału Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych

Edytowane przez Paweł Leszczyński

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zapisał się ktoś z was na to szkolenie? Dostaliście jakieś potwierdzenie?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zapisał się ktoś z was na to szkolenie? Dostaliście jakieś potwierdzenie?

Paweł mi odpisał od razu na maila.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zapraszamy na czwartą serię profesjonalnych szkoleń sensorycznych organizowanych przez Mazowiecki Oddział Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych. Na każdym z czterech spotkań będziemy zajmowali się pięcioma różnymi związkami aromatyczno-smakowymi. Cechy piwa degustujemy ze szkła, objętość ok. 50 ml, próg wyczuwalności na poziomie x3 (+ jedna próbka w dużym naczyniu). Piwem bazowym, jak na Warszawę przystało, będzie Królewskie. Każdy z aromatów zostanie dogłębnie omówiony, uczestnicy dostana też handouty ze szczegółowymi informacjami do utrwalenia. Każde szkolenie to tylko 19 miejsc!

 

Szkolenia odbywają się w Bloku Żab, Żabińskiego 2, II klatka, przyziemie.

 

Terminy szkoleń i cechy piwa:

 

1. 15 XII (poniedziałek), godz. 19:30: diacetyl, skunksowy, merkaptan, metaliczny, papier

2. 16 XII (wtorek), godz. 19:30: fenolowy, kwaśny, h2s, DMS, kwas masłowy

3. 17 XII (środa), godz. 19:30: aldehyd octowy, chmielowy, octan izoamylu, geraniol, ziarno

4. 18 XII (czwartek), godz. 19:30: heksanian etylu, maślan etylu, koci, świeżo ścięta trawa, kwas kaprylowy

 

Aktualna liczba wolnych miejsc publikowana jest na FB:https://www.facebook...12779705501106/

 

Kolejne szkolenie odbędzie się najpewniej w styczniu 2015 roku.

 

Cena za jedną degustację (5 aromatów + wzór) to 30 zł dla członków PSPD i certyfikowanych sędziów piwnych oraz 50 zł dla osób spoza PSPD. Pierwsze spotkanie będzie bardziej na luzie, sprawdzimy sobie formułę, kolejne szkolenia będą pewnie trochę bardziej formalne (z przedstawieniem PSPD itp.).

 

Certyfikowani sędziowie za każde z 4 szkoleń otrzymują 1 punkt w rankingu sędziów PSPD.

 

Wpłaty proszę dokonywać na konto:

 

Paweł Leszczyński

16 1140 2004 0000 3702 7066 0384

Tytuł: imię, nazwisko, nr ew. legitymacji członka PSPD i nr szkolenia/szkoleń

 

czyli np.: Paweł Leszczyński, 83, 1, 4.

 

Na każdą degustację mamy tylko 19 miejsc. O przyjęciu decyduje kolejność wpłat ;-) Warto podesłać mailem - mazowiecki@pspd.org.pl - potwierdzenie przelewu i fakt samego zapisu, czasem mogę nie zauważyć wpłaty na koncie.

 

Zwroty w przypadku rezygnacji ze szkolenia możliwe są jedynie do 10 dni przed rozpoczęciem szkolenia.

 

 

Paweł Leszczyński

prezes Mazowieckiego Oddziału Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×