amorph 50 1 Items Posted August 19, 2014 Od czerwca zacząłem robić piwo w domu a ciagle nie znam nikogo ze swojej okolicy kto miałby podobne hobby. W lipcu byłem na Zlocie w Liwiu, zobaczyłem ze Piwowarzy domowi to świetni ludzie, niestety nie było nikogo z bliskich mi powiatów. Chciałbym abyśmy sie znali, wymieniali doświadczeniami, surowcami (np gęstwą lub czymś czego nie będziemy w stanie zużyc w odpowiednim czasie), gotowymi wyrobami. Mam nadzieje ze na Chmielakach ktoś sie ujawni . Pozdrawiam! Quote Share this post Link to post Share on other sites
pyton1983 2 Posted August 19, 2014 Z tego co wiem to 6 września w lublinie będzie konkurs piwowarów w Perle,także tam pewnie poznał byś wielu z regionu. http://www.piwo.org/topic/14615-06092014-v-lubelski-konkurs-piwa-domowego/ Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
pepo 26 1 Items Posted August 20, 2014 Na chmielakach pojawię się pewnie w piątek na godzinkę albo dwie... w godzinach 16-17 co do wymiany... surowcami czy też piwkiem.... robimy to od dawna, tyle że w bardziej prywatnym gronie... nie raz czegoś mi brakło... wystarczył telefon i problem rozwiązany... Zapraszam na spotkanie na Bernardyńskiej.... (oj... to już za 2 tygodnie...) poznasz tam całkiem spore grono lubelskich piwowarów... Zatem do zobaczyska! Quote Share this post Link to post Share on other sites
e-prezes 87 Posted April 17, 2015 Temat umarł, a jest tu sporo piwowarów... Ja niby też jestem z Lubelszczyzny, choć taki przyszywany, nie rodowity. A niektórzy twierdzą, że jeszcze z Podlasia Quote Share this post Link to post Share on other sites
pyton1983 2 Posted April 17, 2015 Jam Ci jest z ziemi Lubelskiej chwilowo na wygnaniu na prawdziwej zielonej wyspie.Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
Marecki89 0 Posted May 2, 2015 Ja też jestem z Lubelszczyzny a dokładnie z Lublina :-) Quote Share this post Link to post Share on other sites
e-prezes 87 Posted June 27, 2015 Ktoś jeszcze przybył? Podbijam wątek... Quote Share this post Link to post Share on other sites
rumcajs 2 Posted June 27, 2015 Pochodzę z Lubelszczyzny, ale wyjechałem na studia i w domu bywam sporadycznie, więc info podaję tylko w celach statystycznych. Quote Share this post Link to post Share on other sites
8Pi 8 1 Items Posted June 28, 2015 Ja jestem z Lublina na emigracji zarobkowej w stolycy Tak więc weekendy spędzam w Lublinie lub w jego okolicach. Quote Share this post Link to post Share on other sites
cashmere 0 Posted July 23, 2015 Przyszły piwowar domowy pozdrawia z Ryk. Quote Share this post Link to post Share on other sites