Jump to content
apia

Słody - które mi zostały

Recommended Posts

Witam,

 

proszę o sugestie od bardziej doświadczonych co mogę zrobić ze słodów które mi zostały:

 

- pilznieński ok. 3 kg

- wiedeński 1,5 kg

- karmelowy czerwony 40-60 0,5 kg

- crystal 150 EBC Castle 0,5 kg

- pale ale 5,5-7,5 1 kg

 

drożdze dolnej fermentacji s-33

chmiel: marynka i lubelski

 

Z góry dziękuję za sugestie i pomoc

 

Pozdrawiam

A.P.

 

pomyliłem nazwę drożdży - oczywiście Staflager w-34/70

Edited by apia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Coś nie gra z tymi drożdżami. Sprawdź czy masz S-33 (górna fermentacja), czy S-23 (dolna fermentacja). Ja osobiście użyłabym całość pilzneńskiego, wiedeńskiego, pale ale i około 0,3kg karmelowych ( czerwony jeśli chcesz, żeby piwo było jaśniejsze lub Crystal 150 aby było ciemniejsze i bardziej karmelowe.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...