apia 0 Posted August 13, 2014 (edited) Witam, proszę o sugestie od bardziej doświadczonych co mogę zrobić ze słodów które mi zostały: - pilznieński ok. 3 kg - wiedeński 1,5 kg - karmelowy czerwony 40-60 0,5 kg - crystal 150 EBC Castle 0,5 kg - pale ale 5,5-7,5 1 kg drożdze dolnej fermentacji s-33 chmiel: marynka i lubelski Z góry dziękuję za sugestie i pomoc Pozdrawiam A.P. pomyliłem nazwę drożdży - oczywiście Staflager w-34/70 Edited August 13, 2014 by apia Share this post Link to post Share on other sites
dori 304 1 Items Posted August 13, 2014 Coś nie gra z tymi drożdżami. Sprawdź czy masz S-33 (górna fermentacja), czy S-23 (dolna fermentacja). Ja osobiście użyłabym całość pilzneńskiego, wiedeńskiego, pale ale i około 0,3kg karmelowych ( czerwony jeśli chcesz, żeby piwo było jaśniejsze lub Crystal 150 aby było ciemniejsze i bardziej karmelowe. Share this post Link to post Share on other sites
hopek 14 Posted August 18, 2014 Jest taki temat w piaskownicy gdzie ludzie zadają takie pytania. Czy na tym forum jest aktywny administrator / moderator? Share this post Link to post Share on other sites
WiHuRa 583 1 Items Posted August 18, 2014 Czy na tym forum jest aktywny administrator / moderator? Jest, użyj funkcji Zgłoś (jest przy każdym poście) aby zgłosić problem adminowi. Share this post Link to post Share on other sites
Makaron 262 1 Items Posted August 18, 2014 Zatem zamykam watek. Share this post Link to post Share on other sites