Jump to content
Sign in to follow this  
Jacki

Witam Szanowne koleżanki i Szanownych kolegów.

Recommended Posts

Witam wszystkich, jestem Andrzej.

 

Piwo uwielbiam od lat, lubię eksperymentować przy sklepowej ladzie ale dopiero w poprzednim tygodniu wpadłem na pomysł samodzielnego warzenia. Dzisiaj zamówiłem sprzęt wraz z pierwszym brewkitem. Czekam z niecierpliwością a w międzyczasie czytam co się da o piwowarstwie.

 

Mam nadzieję, że zagoszczę tutaj na dłużej i z czasem nauczę się robić porządne piwko od podstaw.

 

Pozdrawiam serdecznie.

Edited by Jacki

Share this post


Link to post
Share on other sites

W przeważającej większości pewnie ~99% z nas też nic nie wiedziało o warzeniu piwa. Także czytaj, czytaj i jeszcze raz czytaj. A jak czegoś nie zrozumiesz, to pytaj.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cześć.

 

Nie taki diabeł straszny jak go malują ;)

Witam serdecznie :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam witam ! nowego browarnika.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dziękuję bardzo za ciepłe przyjęcie. Jestem dość mocno zdeterminowany, strzelę kilka brewkitów i zamierzam złapać byka za rogi :)

 

Pozdrawiam serdecznie...

Share this post


Link to post
Share on other sites
strzelę kilka brewkitów i zamierzam złapać byka za rogi :)

Brewkita zrób jednego, a potem od razu ˝łap byka za rogi˝. Np. mój szef, którego namówiłem na domowe warzenie (jest na etapie kompletowania sprzątu), chce zacząć od zacierania.

 

A więc powodzenia!! Samych udanych warek!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witaj :D

Tak jak radzi Hrapek zrób jednego, dwa brewity, a później bierz się za zacieranie :smilies:

Powodzenia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zrób tego brewkita którego zamówiłeś, a potem zacieraj, bo i tak warzenie Cię wciągnie :smilies:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam! Bardzo się cieszę, że mamy na Podlasiu kolejnego piwowara. Życzę, wielu udanych warek! Jakbyś potrzebował pomocy, drożdży, itp. daj znać - 30 km to nie tak dużo :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam na forum. Nie dodawaj za dużo cukru do brewkita(najlepiej w ogóle do fermentacji),piwo w najlepszym wypadku wyjdzie wodniste, w najgorszym bimbrowate. Od czasu do czasu organizujemy konferencję na skype na które zapraszamy. Łatwiej sie przekonać do zacierania.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.