mk77 2 Posted August 7, 2014 Witam Czym różnią się te dwa modele od siebie RSGN wychodzi o około 35zł drożej. Jest sens dopłacić ? czy brać RSG ?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mariusz_CH 193 2 Items Posted August 7, 2014 Podaj linki, ale wydaje mi się, że skale lub/i zakresy mogą być nieco różne. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Celdur 13 1 Items Posted August 7, 2014 (edited) Na pierwszy rzut oka to różnią się stroną, z której odchyla się "szybka" dociskająca ciecz do pryzmatu. Chyba tylko tyle. Edit: Po co ci tyle skali? Sam używam takiego, moim zdaniem jest wystarczający i wygodniejszy w odczycie. Edited August 7, 2014 by Celdur Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mariusz_CH 193 2 Items Posted August 7, 2014 (edited) No znalazłem i faktycznie. I jeszcze jedna rzecz - pokrętło do regulacji - bez potrzeby śrubokręta (śruba) i z kontrą zabezpieczającą przed rozregulowaniem - tak jest w moim do 44 BRIX. Jest to fajna rzecz, wygodniejsza, ale czy warta takiej dopłaty? Edited August 7, 2014 by Mariusz_CH Quote Share this post Link to post Share on other sites
mk77 2 Posted August 7, 2014 Ok czyli nie ma sensu dopłacać i brać tego RSG ? czy ten co polecił Celdur ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
mk77 2 Posted August 7, 2014 Właśnie zakupiłem RSG-100ATC za 73,99zł. Mam nadzieję że będę zadowolony:) Quote Share this post Link to post Share on other sites