Skocz do zawartości

Płatki owsiane a słód pszeniczny - pienistość piwa


mutombo

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Mam w planach uwarzenie milk stouta i wielu recepturach spotkałem się z dodawaniem zarówno płatków owsianych jak i słodu pszenicznego.

Stąd moje pytania - jeśli każdy z tych składników wpływa na poprawę pienistości piwa, to dlaczego w recepturach często występują obydwa? Czy zwięsza to efekt? Czy nie wystarczyłby jeden składnik? Który z nich lepiej wpływa na pienistość?

Z góry dzięki ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.