Jump to content
Sign in to follow this  
mutombo

Płatki owsiane a słód pszeniczny - pienistość piwa

Recommended Posts

Cześć,

Mam w planach uwarzenie milk stouta i wielu recepturach spotkałem się z dodawaniem zarówno płatków owsianych jak i słodu pszenicznego.

Stąd moje pytania - jeśli każdy z tych składników wpływa na poprawę pienistości piwa, to dlaczego w recepturach często występują obydwa? Czy zwięsza to efekt? Czy nie wystarczyłby jeden składnik? Który z nich lepiej wpływa na pienistość?

Z góry dzięki ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Płatki owsiane dodawane są na kremistość, pszeniczny np. na pienistość. Zbyt duża ilość owsa raczej zabija pianę.

Edited by WiHuRa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.