Skocz do zawartości

Pomóżcie z Cydrem!


amorph

Rekomendowane odpowiedzi

Cydr zabutelkowany 3 tygodnie temu już się nawet ładnie, choć nieprzesadnie nagazował. Przy rozlewie na 28 l dodałem chyba 1,6-1,7l soku jabłkowego i 250g ksylitolu i w moim odczuciu dosłodzenie jest idealne, nie jest tak cierpki jaki mi wyszedł wcześniej bez żadnych dodatków, lekko i bardzo przyjemnie słodkawy (nie słodki) i orzeźwiający. Tym też oto sposobem zostało mi jeszcze 250g ksylitolu (drogie to cholerstwo) na następnego jabola ;).

 

Ksylitol kupowałem w Młynie w Pruszczu Gdańskim 20 zł/ 500g.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.