Skocz do zawartości
litany

zero bulkania-dodanie pożywki dla drożdzy

Rekomendowane odpowiedzi

dodałem ze 3gramy pozywki i rurka ozyla jak szalona juz po 15 minutach;)

Cud ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

moze i cud, ale ruszylo

uszczelnione nawet folia spozywcza mam pokrywke

moze po prostu do zestawow z brewkitow trza dodawac pozywke...

albo jakas lipna glukoze mialem;]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

no i sam wiesz już najlepiej co trzeba zrobić :P po co więc to pytanie...??? Na przyszłość podaj trochę więcej informacji co do sytuacji, o którą pytasz bo niby skąd mamy wiedzieć o co Ci tak dokładnie chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Panowie to było pytanie dotyczace tego czy takie eksperymenty moga popsuc piffko

P.S. Bulkanie ustało po 12h od dodania pożywki

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Co to niby jest "piffko"?

Czepiasz się... w ogóle w tym temacie co drugi używa ironii a reszta się czepia. Nie chcesz- nie wypowiadaj się w temacie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak, czepiam się. Bo jak się nie czepiać i nie ironizować skoro to kolejny temat o bulkaniu bulkadełka w ostatnim czasie, a autor pisze po polskawemu...

 

PS Przepraszam za ewentualne błędy, Tapatalkuje...

 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Każdy poczatkujący ma prawo zadać pytanie i to od Ciebie zalezy czy zechcesz odpowiedzieć czy nie, jeśli nie masz nic do powiedzenia- nie wypowaidaj się. Ty po polsko angielskiemu "tapatalkujesz" co tyle znaczy dla mnie co piffko.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

rurka i jej bulkanie jest wyznacznikiem niczego. Obserwowanie jak coś komuś bulka jest błędem i nalezy się tego jak najszybciej oduczyć.

 

Na tym forum szanujemy piwo i wszelkie formy typu: piffko, pivko itp są niedopuszczalne.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak, należy się kierować wyłącznie odczytanym poziomem odfermentowania cukrów w procesie fermentacji..

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mocne zdrowe drożdże w zbyt wysokiej temperaturze fermentacji potrafią zjeść wszystkie cukry 1 - 2 dni

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

25°C to i tak sporo. Optymalnie było by utrzymać w okolicach 20°C. Jednak jak już pisałem wyżej. Podaj co za piwo, jakie drożdże, jakie blg wyjściowe... itd...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Black Rock DRY LAGER z brewkitu

 

poczatkowe blg bylo 12

 

drozdze z zestawu

Edytowane przez litany

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×