Skocz do zawartości
Browariat

Sok jabłeczny z sokowirówki do cydry - gotować?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, czy sok z sokowirówki od razu do fermentora i zadać drożdze czy muszę sok zagotować najpierw?

Edytowane przez Browariat

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja na bieżąco delikatnie siarkuję i po 24-48 godzinach zlewam to co klarowne i zadaję drożdże z activitem i DAFem

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mam pytanie, czy sok z sokowirówki od razu do fermentora i zadać drożdze czy muszę sok zagotować najpierw?

 

Witam , nie gotuj ( pasteryzuj) , zrobisz posmaki kompotu no i witaminy tak pożądane pod wpływem temp. szlak trafi . Siarkowanie 1gr na 10l daj postać w pojemniku 2-3h i wywietrzy przy przelewaniu do poj. fermentacyjnego . Dopiero zadaj drożdżaki ;) .

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kryzys jablkowy to i produkcja CYDRU JABLKOWEGO wzrośnie. W związku z tym że to bardzo kulturalne Forum nie napisze co i komu i gdzie. Oczywiście temu co nie chce naszych JABŁEK wpuścić w swoje granice.

Edytowane przez quhcik

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×