El Patryko Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Witam jakis czas temu uwarzylem Coopersa Australian Real Ale. Po zakonczeniu burzliwe piwko wyszlo bardzo klarowne, 15l zlalem na cicha pozostawilem 5 dodalem 880 ml soku tymbark malinowego ( ciezko dostac w uk malinowy innej firmy) zalalem dodatkowymi 7l wodu. Burzliwa wystartowala jak szalona po 4 dniach zatrzymala sie na 1, 5 blg. Odczekalem 2 dni aby miec pewnosc ze zakonczyla sie na dobre. Nastepnie zlalem na cicha dodalem 20 g chmielu citra na zimno. Piwo do teraz jest strasznie mętne a nawet bardziej niz na poczatku z powodu chmielu. Czy dobrym pomyslem jest je ponownie zlac do nowego fermentora aby pozbyc sie chmielowych metow . Czy sprobowac z zelatyną. Z gory dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 A co kolega chciał uzyskać dodając tak he he szlachetny sok jak Tymbark malinowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Patryko Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 w sensie syrop malinowy nie sok zle sie wyrazilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się