Skocz do zawartości

bardzo mętne malinowe.


El Patryko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jakis czas temu uwarzylem Coopersa Australian Real Ale. Po zakonczeniu burzliwe piwko wyszlo bardzo klarowne, 15l zlalem na cicha pozostawilem 5 dodalem 880 ml soku tymbark malinowego ( ciezko dostac w uk malinowy innej firmy) zalalem dodatkowymi 7l wodu. Burzliwa wystartowala jak szalona po 4 dniach zatrzymala sie na 1, 5 blg. Odczekalem 2 dni aby miec pewnosc ze zakonczyla sie na dobre. Nastepnie zlalem na cicha dodalem 20 g chmielu citra na zimno. Piwo do teraz jest strasznie mętne a nawet bardziej niz na poczatku z powodu chmielu. Czy dobrym pomyslem jest je ponownie zlac do nowego fermentora aby pozbyc sie chmielowych metow . Czy sprobowac z zelatyną.

Z gory dzieki za pomoc.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.