El Patryko 0 Posted August 1, 2014 Witam jakis czas temu uwarzylem Coopersa Australian Real Ale. Po zakonczeniu burzliwe piwko wyszlo bardzo klarowne, 15l zlalem na cicha pozostawilem 5 dodalem 880 ml soku tymbark malinowego ( ciezko dostac w uk malinowy innej firmy) zalalem dodatkowymi 7l wodu. Burzliwa wystartowala jak szalona po 4 dniach zatrzymala sie na 1, 5 blg. Odczekalem 2 dni aby miec pewnosc ze zakonczyla sie na dobre. Nastepnie zlalem na cicha dodalem 20 g chmielu citra na zimno. Piwo do teraz jest strasznie mętne a nawet bardziej niz na poczatku z powodu chmielu. Czy dobrym pomyslem jest je ponownie zlac do nowego fermentora aby pozbyc sie chmielowych metow . Czy sprobowac z zelatyną. Z gory dzieki za pomoc. Quote Share this post Link to post Share on other sites
quhcik 25 Posted August 1, 2014 A co kolega chciał uzyskać dodając tak he he szlachetny sok jak Tymbark malinowy? Quote Share this post Link to post Share on other sites
El Patryko 0 Posted August 1, 2014 w sensie syrop malinowy nie sok zle sie wyrazilem Quote Share this post Link to post Share on other sites