Jump to content
Sign in to follow this  
El Patryko

bardzo mętne malinowe.

Recommended Posts

Witam jakis czas temu uwarzylem Coopersa Australian Real Ale. Po zakonczeniu burzliwe piwko wyszlo bardzo klarowne, 15l zlalem na cicha pozostawilem 5 dodalem 880 ml soku tymbark malinowego ( ciezko dostac w uk malinowy innej firmy) zalalem dodatkowymi 7l wodu. Burzliwa wystartowala jak szalona po 4 dniach zatrzymala sie na 1, 5 blg. Odczekalem 2 dni aby miec pewnosc ze zakonczyla sie na dobre. Nastepnie zlalem na cicha dodalem 20 g chmielu citra na zimno. Piwo do teraz jest strasznie mętne a nawet bardziej niz na poczatku z powodu chmielu. Czy dobrym pomyslem jest je ponownie zlac do nowego fermentora aby pozbyc sie chmielowych metow . Czy sprobowac z zelatyną.

Z gory dzieki za pomoc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A co kolega chciał uzyskać dodając tak he he szlachetny sok jak Tymbark malinowy?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.