Fidel 151 1 Items Posted July 26, 2014 Jako, że w sierpniu wybieram się na kilka dni do Pragi, będzie czas pochodzić po lokalach z dobrym piwem. Oczywiście przeglądałem browar.biz i Piwną Prahę ale jest tam taka ilość informacji, że nie wiem co wybrać. Interesuje mnie zarówno klasyka, jak i miejsca gdzie można spróbować piw nowej fali. Jeśli ktoś ma coś do polecenia, niech napisze. Jeśli macie sprawdzone lokale z jedzeniem to również poproszę. Quote Share this post Link to post Share on other sites
manowar 22 Posted July 26, 2014 (edited) Z klasyki to: http://www.uzlatehotygra.cz/ na starówce http://www.ucernehovola.cz/ na małej stranie W obu byłem kilka lat temu. Wtedy w obu był cudowny klimat i przystępne ceny. Edited July 26, 2014 by manowar 1 Fidel reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
szop007 30 Posted July 26, 2014 Polecam http://www.klasterni-pivovar.cz/ 1 Fidel reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
TeDy_beer 6 1 Items Posted July 27, 2014 Byłem parę tygodniu temu w Pradze tydzień także tylko na szybko polecam. - u tri ruzi - na starym mieście dobre jedzenie rotacyjne krany 4< piw - hrom de police - klekkie piwka browaru police niefiltr jest naprawdę porządny +klimat czeskiej restauracji jest to nieco z boku dużego miasta i stołują się lokalsi. - klasterni senk - nieco daleko, ale można spokojnie podjechać tramwajem, busem, pyszne jedzenie i piwa. Restauracja na terenie klasztoru ipiwa w nim warzone, ponoć jest możliwość natrafienia imperialnego pilsa, ja pijałem pyszną aipę. - bodajże kulovy blesk - tu nie jestem pewien czy to to, ale portfoliow nowofalowych piw jest duże, poza tym pyszne niedrogie jedzenie, żeberka i koleno miażdżą - Odradzam pivovarsky dum -przeciętne piwo, piwa specjalne drogie, jedzenie beznadziejne Jak mi się coś przypomni to dopiszę. Ogólnie zwiedziłem mnóstwo borwarów i barów. Jeżeli masz telefon z GPS mogę Ci udostępnić mapę pragi i punkty GPX z naniesionymi barami/pivovarami ze strony docenta (nie wszystkimi,ale najciekawszymi) oraz metrem. Praga jest niesamowicie skomunikowana więc polecam połączenie metro - tramwaj. Ponadto polecam stronę Mariusza Szczygła z mniej oczywistymi, ale wartościowymi miejscami do zwiedzenia. JAk będziesz miał pytania to pisz. 1 Fidel reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Fidel 151 1 Items Posted July 27, 2014 hrom de police Tego nie mogę nigdzie zlokalizować. Quote Share this post Link to post Share on other sites
TeDy_beer 6 1 Items Posted July 27, 2014 https://www.google.pl/maps/@50.07411,14.445867,3a,75y,89.35h,84.16t/data=!3m4!1e1!3m2!1sK1pf4v4rsnnzaIDHF-lpCw!2e0 Powyżej masz street wiev,Moravská 40 wejście od Chodskiej). W tygodniu postaram się coś jeszcze dopisać. 1 Fidel reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
kishar 3 Posted July 27, 2014 Ja od siebie polecił bym Zly Casy, První Pivní Tramway, Zubaty Pes - lokale te mają bardzo zróżnicowana ofertę i dla każdego znajdzie się coś miłego. 1 Fidel reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
TeDy_beer 6 1 Items Posted July 31, 2014 Zly casy ,to miejsce kultowe. Powyższymi, które wymieniłem, polecam: u dvou kocek piwo może nie wybitne, ale na starym mieście i ma klimat praskiej piwiarni U medvidku - znajduje się na piętrze, bardzo mały, klaustrofobiczny lokal, ale miło się pije wśród fermentującego za szybą piwa w drewnianych beczkach, chwalą się, że mają najmocniejsze piwo na świecie pod względem ekstraktu, trochę to kłamane, ale samo piwo bardzo dobre. Valasska pivnice - pyszne piwo z browaru BON, do piwa dobre i tanie zakąski (hermeliny, utopence), kameralna atmosfera piwo zresztą również nie najdroższe. Klasterni pivovar strahov - raczej nastawione na turystę miejsce, ale spore portfolio bardzo dobrych piw nota bene, spore portolio nowofalowych piw. novomestsky pivovar - dobre piwo, ale szału nie robi pivni rozmanost - sklep coby zaopatrzyć się w specjały piwne, a przy okazji spróbować piwa z nalewaka prosto i schludnie wzmiankowany przeze mnie klasterni senk to pivovar sv. Vojtecha - trza tu być To co zapadło mi w pamięci wymieniłem, więcej grzechów nie pamiętam Oczywiście polegałem tylko na stronie Docenta, który wykonał niesamowitą pracę i jak będę miał tylko sposobność postawię mu wyśmienite piwo. Wszystkich miejsc z jego strony nie odwiedziłem, ale sporo i to czego nie wymieniłem nie zapadło mi w pamięci po prostu. Oczywiście wszystkie moje recenzje są subiektywne, ale myślę że pokryją się z opiniami innych. Jak wspomniałem służę pomocą i danymi do GPS. Pozdrawiam i udanej wycieczki 1 Fidel reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wania 18 1 Items Posted August 11, 2014 Jako, że w lipcu byłem w Pradze to odwiedziłem parę knajp. Zly Casy - bardzo fajna knajpa. Chyba najwięcej czasu tam spędziłem. Trzy bary, spory wybór piwa i nowa fala i czeska klasyka. Jest tez kuchnia wiec można coś zjeść. Pivni Mapa - blisko vaclavskiego namesti. Chyba najdroższa z odwiedzonych knajp. Wybór piwa spory, dużo nowej fali, ale zirytowała mnie obsługa. Wlazłem o 22 zamówiłem piwo, a 5 minut później koleś zamknął drzwi i zaczął mi jeździć mopem miedzy nogami bo zamyka. Zubaty Pes - dość daleko od centrum, w okolicy stadionu Bohemians Praga. Całkiem sympatyczny lokal, kilkanaście nalewaków. Mniej więcej polowa na światowy kraft (brewdog, mikkeler itp), a połowa na czeski. 1 Fidel reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Fidel 151 1 Items Posted August 11, 2014 Zubaty Pes - dość daleko od centrum, w okolicy stadionu Bohemians Praga Ale blisko naszego hotelu Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wania 18 1 Items Posted August 13, 2014 Zubaty Pes - dość daleko od centrum, w okolicy stadionu Bohemians Praga Ale blisko naszego hotelu A miedzy zubatym a zly czasy mozna calkiem spoko spacerek zrobic https://www.google.pl/maps/dir/50.0635886,14.4528888/50.064154,14.4419551/@50.063042,14.4439713,16z/data=!3m1!4b1!4m4!4m3!1m0!1m0!3e0 1 Fidel reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
GB... 161 1 Items Posted April 28, 2015 Miliony litrów piwa, wszystko w kuflach, raj dla piwosza Quote Share this post Link to post Share on other sites