Tamburyniarz 0 Posted July 18, 2014 Witam, Jestem Łukasz i pochodzę z okolic Poznania. Zagłębianie się w świat piwa zacząłem kilka miesięcy temu, przez przypadek wpadłem na filmik na YT znanego piwowara (pozdrawiam p. Tomku) i tak trafiłem na ofertę darmowej dostawy z pewnego sklepu internetowego z piwami. Postanowiłem zamówić sobie parę dobrych piwek. Możecie sobie wyobrazić moje zaskoczenie tym jak dobre może być piwo, gdy wcześniej piłem tylko koncerniaki, a najlepszym piwem jakie piłem był Guinness - który mi de facto nie smakował za bardzo (najlepsze w sensie, że najdroższe, itp.). Tak więc jakieś 1,5 miesiąca temu postanowiłem spróbować swoich sił w warzeniu. Zacząłem od Brewkita - jedną warkę, potem trzy z ekstraktów, po czym odważyłem się na zacieranie. Zmajstrowałem sobie filtrator z oplotu, a pierwsze piwo ze słodów robiłem 2 dni temu, w stylu APA, więc jeszcze nie wiem co z tego będzie. Zamierzam prowadzić dziennik, tutaj na forum, z nadzieją, że otrzymam od Was cenne wskazówki i porady. Tak więc tyle o mnie. Pozdrawiam i życzę udanych warek. Adios. Quote Share this post Link to post Share on other sites
WiHuRa 585 1 Items Posted July 18, 2014 Witaj na forum, Powodzenia! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wajcha 79 Posted July 18, 2014 Witam Wielkopolanina:) Samych udanych warek. Quote Share this post Link to post Share on other sites