Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Warka nr 1, sezon 2014/2015

04/07/2014

 

AIPA inspirowana Grand Championem

 

Zasyp:

Pilzneński 6 kg

Pszeniczny: 0,8 kg

Monachijski jasny 0,8kg

Bursztynowy 0,3 kg

Ziarno niesłodowane 0,3 kg

 

Zacieranie:

25 l wody 55 st C

66-68 st. C - 45 min.

72 st. C - 15 min.

Brzeczka przednia 30 l 16 Blg

 

Gotowanie: 90 min, 15 min mech irlandzki

 

Chmielenie:

60 min: 25g Chinook

30 min: 15g Amarillo

20 min: 12g Cascade

10 min: 10g Citra + 10g Cascade

5 min: 10g Citra + 10g Cascade

0 min: 10g Citra

 

Drożdże: US-05 rehydratyzowane

 

Brzeczka do fermentacji: 26 l 17,5 Blg

Edytowane przez zbig
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.