Skocz do zawartości
Sosik

"kra" na brzeczce

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

warzylem tydzien temu american wheat'a, wszystko tak jak ma byc zadana gestwa us-04.

dzisiaj chce zlac na cichą, otwieram fermentor zapach wszystko ok, troche droższy na sciankach przy krawedzi brzeczki a na całej jej powierzchni jakby potłuczona kra(kolor w okolicach ciemnego beżu) wszystko pachnie tak jak ma byc, no ale tu pytanie czy to drożdze na powierzchni czy jakas infekcja?

 

dodam tylko że piwo było fermentowane w dosyc wysokiej temp +/- 25 st

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Drożdże, ale temperatura zabójcza.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

wizualizację prosimy bo szklane kule wszyscy mają w serwisie na polerowaniu

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

10502393_766914116686349_885379224_n.jpg?oh=0e13c99c1ca9b1374054b492d7c3db18&oe=53C1142B&__gda__=1405145012_b5590a6589eb1b487c8f293b5adf6cb2

Prosze Bardzo

te jasniejsze kawałki sa jakby odwróceone na druga strone

Edytowane przez Sosik

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

nostress :) troszkę za ciepło miały

staraj się dobierać drożdże i styl do temperatury że by później nie było zniesmaczenia

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

gestwa us-04.

 

US-05 czy S-04? ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×