Jump to content
Sign in to follow this  
Sosik

"kra" na brzeczce

Recommended Posts

witam,

warzylem tydzien temu american wheat'a, wszystko tak jak ma byc zadana gestwa us-04.

dzisiaj chce zlac na cichą, otwieram fermentor zapach wszystko ok, troche droższy na sciankach przy krawedzi brzeczki a na całej jej powierzchni jakby potłuczona kra(kolor w okolicach ciemnego beżu) wszystko pachnie tak jak ma byc, no ale tu pytanie czy to drożdze na powierzchni czy jakas infekcja?

 

dodam tylko że piwo było fermentowane w dosyc wysokiej temp +/- 25 st

Share this post


Link to post
Share on other sites

wizualizację prosimy bo szklane kule wszyscy mają w serwisie na polerowaniu

Share this post


Link to post
Share on other sites

10502393_766914116686349_885379224_n.jpg?oh=0e13c99c1ca9b1374054b492d7c3db18&oe=53C1142B&__gda__=1405145012_b5590a6589eb1b487c8f293b5adf6cb2

Prosze Bardzo

te jasniejsze kawałki sa jakby odwróceone na druga strone

Edited by Sosik

Share this post


Link to post
Share on other sites

nostress :) troszkę za ciepło miały

staraj się dobierać drożdże i styl do temperatury że by później nie było zniesmaczenia

Share this post


Link to post
Share on other sites

gestwa us-04.

 

US-05 czy S-04? ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.