Jump to content
Sign in to follow this  
matzem

Stout receptura POMOCY

Recommended Posts

Witajcie.

PLanuję uwarzyć stouta z czekolady jaka mi została:

słód chocolate 1000 EBC 350g

słód pale chocolate 500 EBC 350g

Jaką recepturę polecacie do tych słódó??

Prosze o pomoc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daj całość czekoladowych + ok. 3,5kg pale ale lub 3kg pale ale + 0,5kg płatków jęczmiennych.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przesadzasz z tymi 5kg. Daj tak jak zalecił Ci Kantor i będziesz miał Dry Stouta, lub 3,5kg pale ale + 0,5kg płatków owsianych i wejdziesz w widełki stylu Oatmeal Stout.

Share this post


Link to post
Share on other sites

może ja się podepnę, żeby nie zakładać kolejnego tematu.

 

Co myslicie o takim zasypie na wedzony stout:

 

5kg - wedzony (5 - 10 ppm) Castle malting

800 g. - Platki owsiane błyskawiczne

200 g. - carafa II special

400 g. Jęczmień palony.

 

Chmiel nie istotny bo tylko odrobina na lekką goryczke.

Edited by RobertJ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...