Skocz do zawartości
matzem

Stout receptura POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

PLanuję uwarzyć stouta z czekolady jaka mi została:

słód chocolate 1000 EBC 350g

słód pale chocolate 500 EBC 350g

Jaką recepturę polecacie do tych słódó??

Prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Daj całość czekoladowych + ok. 3,5kg pale ale lub 3kg pale ale + 0,5kg płatków jęczmiennych.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Przesadzasz z tymi 5kg. Daj tak jak zalecił Ci Kantor i będziesz miał Dry Stouta, lub 3,5kg pale ale + 0,5kg płatków owsianych i wejdziesz w widełki stylu Oatmeal Stout.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

może ja się podepnę, żeby nie zakładać kolejnego tematu.

 

Co myslicie o takim zasypie na wedzony stout:

 

5kg - wedzony (5 - 10 ppm) Castle malting

800 g. - Platki owsiane błyskawiczne

200 g. - carafa II special

400 g. Jęczmień palony.

 

Chmiel nie istotny bo tylko odrobina na lekką goryczke.

Edytowane przez RobertJ

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×