Jump to content
Sign in to follow this  
tkaa85

Irish Beer, Orkiszowe - pomoże ktoś?

Recommended Posts

Hej,

Bardzo smakują mi 2 piwa z browaru KORMORAN, a mianowicie Irish Beer i Orkiszowe.

Czy ktoś próbował klonować któreś z tych piw?

pozdrawiam!

Share this post


Link to post
Share on other sites

o Irish Beer wiem tylko tyle

  • Składniki: Woda, słód jęczmienny jasny, słód jęczmienny ciemny, chmiel
  • Metoda warzenia: Tradycyjna, fermentacja dolna
  • Pasteryzacja: Tak
  • Gatunek piwa: Lager ciemny
  • Barwa: Ciemno-wiśniowo-brązowa

Edited by tkaa85

Share this post


Link to post
Share on other sites

o Orkiszowym:

Niezwykła jest też fermentacja tego piwa. W pierwszym etapie jest to fermentacja dolna – dla wydobycia niezwykle przyjemnego, czystego zapachu i smaku orkiszu. Etap drugi to fermentacja górna, która wydobywa pszeniczne cechy tego piwa. Dzięki temu otrzymujemy piwo delikatne, czyste w swym smaku, a jednocześnie nieco przyprawowe. Piwo to pozbawione filtracji jest zatem nie tylko rezerwuarem witamin i mikroelementów, ale także syntezą nowoczesności z tradycją.

  • Składniki: woda, słód jęczmienny 55%, orkisz 45%, drożdże, chmiel
  • Metoda warzenia: tradycyjna, niefiltrowane
  • Pasteryzacja: Tak
  • Gatunek piwa: jasne
  • Zawartość alkoholu: 5,1% obj.
  • Ekstrakt: 12,5% wag.
  • Barwa: słomkowo złocista

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.