Cichus 88 1 Items Posted July 3, 2014 Odkupię trochę starego, zleżałego chmielu, najlepiej w szyszce, ale i granulatem nie pogardzę. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gawon 147 Posted July 3, 2014 ile tego potrzebujesz ? mam 3 letniego herkulesa w zawiązane tylko lekko torbie foliowej Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cichus 88 1 Items Posted July 3, 2014 Ze 100g, jak będzie mniej, to też będzie dobrze. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lusterko87 73 1 Items Posted July 3, 2014 Zeszłoroczny hallertau, sybilla, magnum, Lubelski? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gawon 147 Posted July 3, 2014 pewnie z 500 mam Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cichus 88 1 Items Posted July 3, 2014 Gawon rozumiem, że ten herkules w szyszce? Wezmę go 100g. Resztę szczegółów już na PW. Quote Share this post Link to post Share on other sites
tdzip 5 Posted July 3, 2014 Ja mam Marynkę szyszka jest tego wystarczająco dużo Quote Share this post Link to post Share on other sites
rabbek 48 Posted July 3, 2014 Kurde jak macie tak dużo starego to podeślijcie do kompani może do tyskiego dorzucą Quote Share this post Link to post Share on other sites
leszcz007 242 1 Items Posted July 3, 2014 po co przecież do skarb do lambika sam leżakuję 0,5kg chmielu. Jeszcze rok i będzie jak znalazł Quote Share this post Link to post Share on other sites
wyvern 34 1 Items Posted July 4, 2014 ja mam jeszcze prawie 2 kg szyszek z jakiegoś grupowego zamówienia z 1,5 roku temu Quote Share this post Link to post Share on other sites
amap 135 1 Items Posted July 4, 2014 stary zleżały chmiel to ma 5 (szyszki) do 7 (granulat) lat.... dwuletni jest jeszcze całkiem dobry Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cichus 88 1 Items Posted July 4, 2014 stary zleżały chmiel to ma 5 (szyszki) do 7 (granulat) lat.... dwuletni jest jeszcze całkiem dobry Zawsze można w piekarniku go podstarzeć Btw. Nieaktualne. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zasada 528 2 Items Posted October 6, 2014 dwuletni jest jeszcze całkiem dobry No właśnie. Na smak/ aromat to jasne, że stare chmiele dają skarpety. Ale co z goryczką? Poza spadkiem zawartości AA, czy dodatek na 60 minut może dać jakieś negatywne efekty w goryczce? Quote Share this post Link to post Share on other sites