Skocz do zawartości

[Docent] 1 urodziny Kufli i Kapsli


Pierre Celis

Rekomendowane odpowiedzi

KiKPartyW ostatni czerwcowy weekend świętowaliśmy pierwsze urodziny Kufli i Kapsli. Ten warszawski lokal jest absolutnym liderem jeśli chodzi o organizowanie imprez i premier z udziałem piwowarów. W takiej sytuacji pomysł na urodziny nie mógł być inny – zaprośmy czołowych polskich rzemieślników i niech uwarzą piwo! Lista uczestników wyglądała imponująco: Artezan, Birbant, Pinta, Pracowni Piwa, SzałPiw oraz AleBrowar. Niestety ostatni wymieniony na miejsce nie dotarł ale i tak ekipa była bardzo mocna i chyba po raz pierwszy zgromadzona w jednym miejscu i czasie w celu uwarzenia piwa, a nie jedynie poimprezowania. Aczkolwiek w sobotę impreza owszem i była. I to była tak intensywna, że zakończyła się utratą aparatu w nocnym autobusie…W związku z tym zdjęć z soboty nie będzie. Na szczęście w niedzielę udało się udokumentować to świetne popołudnie i wieczór spędzony w gwiazdorskim wręcz towarzystwie. Kto więc stawił się na polowej warzelni? Ziemek Fałat (Pinta), Marek Bakalarski (Pracownia Piwa), Jarek Sosnowski i Krzysztof Kula (Birbant), Janek Szała (SzałPiw) ze wsparciem Krzysztofa ‚josefika’ Juszczaka. Miejscowi reprezentowani byli przez Piotra ‚codera’ Wypycha, Jacka ‚hasintusa’ Materskiego (obydwaj Artezan) oraz Pawła Leszczyńskiego (Kufle i Kapsle). Uwarzono piwa w trzech stylach – RIS (Pracownia Piwa i KiK), Double IPA (Pinta i Birbant) oraz Sour Ale (SzałPiw i Artezan). Piwa wymagają różnego czasu leżakowania i najprawdopodobniej nie będą dostępne do degustacji w tym samym czasie, choć fajnie gdyby było inaczej i udałoby się ponownie spotkać w tym fantastycznym gronie. A tymczasem najlepsze życzenia dla całej załogi Kufli i Kapsli, robicie dobrą robotę!

Zaczynamy PacifikiemMocna ekipa!Foto 967Foto 962Jarek SosnowskiFoto 969BirbantMarek BakalarskiEla i rzemieślnicze seryW oczekiwaniu na piwoFoto 973Foto 979Foto 986Foto 984Ela i Niedźwiedź z wrocławskiej ZUPyFoto 1009Foto 1010Foto 1013Foto 1016Foto 1017Foto 1019RefraktometrZiemek Fałat i Piotrek FałatMmm, czekoladaFoto 1029Foto 1030Foto 1031Foto 1033Foto 1035Foto 1044Foto 1051Foto 1046Foto 1049Marek sprawdza wartość ekstraktu w brzeczceZiemek programuje maszynęFoto 1062Foto 1068Foto 1071Foto 1074Janek Szała skrupulatnie notujeTajne składniki HasintusaPłynne drożdżeBeer machineSkala USAWysłodzinyFoto 1093Foto 1095Chmielimy!Paweł degustuje brzeczkę RISa. Moc czekolady!Nie sour RISFoto 1106Foto 1110W międzyczasie...Foto 1133Próbujemy brzeczkę souraFoto 1138Foto 1146Foto 1141PalnikFoto 1152Marcin z OkonapiwoŻółć bydlęca ;)Foto 1166Dziewczyny mocno zainteresowane procesem warzeniaZałoga PiwPaw też wpadłaHasintus tłumaczyMożna było własnoręcznie pochmielić...Foto 1185i sprawdzić ekstraktKowal pokazuje wartość BlgLeci brzeczkaZa moment zadanie drożdżyCzas na relaks!Foto 1215Albercik z ArtezanaZiemek i Agata FałatByło super, czekamy na powtórkę!

Krzysztof ‚josefik’ Juszczak

Krzysztof ‚josefik’ Juszczak

b.gif?host=polskieminibrowary.pl&blog=14

Wyświetl pełny artykuł
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.