Jump to content

Browar


 Share

Recommended Posts

Warka 1

 

Geordie Lager 1,5kg.

1kg BA brew-kit PLUS

 

Mydłem smakowało :/ , cienkie jak woda , niektórym smakowało jak mówili "festynowe". Ale gaz i piana ciszyły :D.

 

Warka 2

 

Pucha Muntons Continental Lager 1,8 kg Klasa Connoisseurs.

Ekstrakt słodowy niechmielony w syropie JASNY - 1,7 kg.

 

Pijalne. :)

 

Warka 3

 

Pucha Muntons --- Midland Mild Ale --- Klasa Premium 1,5 kg.

Ekstrakt słodowy niechmielony w syropie JASNY - 1,7 kg.

 

Coraz bardziej podobne do piwa .

 

Warka 4

 

Pucha Muntons --- Bock (Koźlak) 1,8 kg --- Klasa Connoisseurs.

Ekstrakt słodowy niechmielony w syropie CIEMNY - 1,7 kg.

 

Dobre jak na puchę.

 

Warka 5

 

Pucha BREWMAKER --- Cider De Lux--- 1,7 kg.

Chmiel goryczkowy Marynka - 40g.

 

20 butelek wytrawnego, 10 z jednym słodzikiem , 10 z dwoma słodzikami , wolę słodsze . Byli i amatorzy wytrawnego .

Ogólnie zrobił furorę będzie następny z soku.

Edited by windows13
Link to comment
Share on other sites

Warka 6

 

Zestaw surowców Pils 12.5 Blg

 

Skład :

 

- Słód pilzneński 4 kg

- Słód karmelowy Carapils 0,3 kg

- Chmiel goryczkowy Magnum 20 g

- Chmiel aromatyczny Lubelski 20 g

- Drożdże S-23

 

Zacieranie:

 

woda do zasypu 14l,

słody wrzucone w 65

 

65 - 40 min

72 - 20 min

76.

 

Wysładzanie ciągłe do objętości.

 

Chmielenie:

 

60 min - Magnum 20g,

10 min - Lubelski 20g.

 

Fermentacja burzliwa 10 dni .

Edited by windows13
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Warka

 

Traditional Bock

 

Skład :

 

- Słód Pilzneński 2 kg

- Słód Monachijski 3 kg

- Słód barwiący Strzegom 0.2 kg

- Chmiel aromatyczny Hallertau Hersbrucker 50 g

- Wyeast 2308

 

Zacieranie:

 

woda do zasypu 17l,

słody wrzucone w 60

 

65 - 40 min

72 - 20 min

76.

 

Wysładzanie ciągłe do objętości.

 

Chmielenie:

 

60 min - Hallertau Hersbrucker 40 g

40 min - Hallertau Hersbrucker 10 g

 

Fermentacja

 

Drożdże z gęstwy III pokolenie

Zadane - 12.07.14

Edited by windows13
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.