Jump to content
Sign in to follow this  
Andre356

gdzie na piwo w Łodzi?

Recommended Posts

Cześć, możecie polecić jakieś dobre miejsce na piwko (i miejsce gdzie można coś smacznie i tanio zjeść, nie muszą to być te same miejsca) w Łodzi? Będę jutro na koncercie i po będę miał 6h oczekiwania na powrót do Trójmiasta to pomyślałem że mogę ten czas wykorzystać na poznanie Łódzkich lokali.

Dzięki z góry za odpowiedź

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na piwo wystarczy Piwoteka Narodowa.

Odnośnie jedzenia, niemal naprzeciwko masz Manekina, za jednym rogiem więcej niż przyzwoitą plackarnię Presto a dookoła kilka ciekawych lokali różnictych (Gruzja, Indie, Pierogi etc.)

 

No i łatwy dojazd z Atlas Areny - a rozumiem, że tam koncert.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A do żarcia kebsa na rogu Zielonej i Piotrkowskiej;)

A tak serio, jeśli chodzi o jedzenie, to przy Piotrkowskiej spokojnie coś dla siebie znajdziesz. Jeśli chodzi o piwo chłopaki napisali o wszystkim. Ewentualnie jeszcze Ferajna dysponuje niezłym wyborem piw w butelkach.

Share this post


Link to post
Share on other sites

z kuchni zagranicznych polecam varoska ( wegierska na traugutta przy piotrkowskiej obok grand hotelu), 69 ( piotrkowska 69 na przeciwko grand hotelu - restauracja bułgarska) i lavash ( ormianska w bramie obok 69 )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przyłączam się do pytania, bo chyba jedziemy na ten sam koncert. Ale gdzie jest dobrze piwo i można zjeść, bo nie jadę sam i jak zwykle będą sprzeczne interesy. Zawsze jadłem w Browar De Brasil, ale odkąd jest tam Tyskie z Tanka, omijam szerokim łukiem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm... Słyszałem opinie, jeśli chodzi o piwo, to Bierhalle w Manufakturze jest w porządku. Osobiście nie miałem okazji pić tam piwa, ale z tego co pamiętam jedzenie jest dobre.

Imo najlepszą opcją będzie Piwoteka i Manekin - tak jak mówił Zasada.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Faktycznie, nie było źle. Mieli nawet witbiera, którego prawdzie kelnerka nazwała weizenem z kolendrą i skórką pomarańczową, ale nie był zły.

A na moje pytanie jakiego rodzaju chmielu używają do pilsa, odparła, że granulowanego. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.