Jump to content

gdzie na piwo w Łodzi?


Andre356
 Share

Recommended Posts

Cześć, możecie polecić jakieś dobre miejsce na piwko (i miejsce gdzie można coś smacznie i tanio zjeść, nie muszą to być te same miejsca) w Łodzi? Będę jutro na koncercie i po będę miał 6h oczekiwania na powrót do Trójmiasta to pomyślałem że mogę ten czas wykorzystać na poznanie Łódzkich lokali.

Dzięki z góry za odpowiedź

Link to comment
Share on other sites

Na piwo wystarczy Piwoteka Narodowa.

Odnośnie jedzenia, niemal naprzeciwko masz Manekina, za jednym rogiem więcej niż przyzwoitą plackarnię Presto a dookoła kilka ciekawych lokali różnictych (Gruzja, Indie, Pierogi etc.)

 

No i łatwy dojazd z Atlas Areny - a rozumiem, że tam koncert.

Link to comment
Share on other sites

A do żarcia kebsa na rogu Zielonej i Piotrkowskiej;)

A tak serio, jeśli chodzi o jedzenie, to przy Piotrkowskiej spokojnie coś dla siebie znajdziesz. Jeśli chodzi o piwo chłopaki napisali o wszystkim. Ewentualnie jeszcze Ferajna dysponuje niezłym wyborem piw w butelkach.

Link to comment
Share on other sites

z kuchni zagranicznych polecam varoska ( wegierska na traugutta przy piotrkowskiej obok grand hotelu), 69 ( piotrkowska 69 na przeciwko grand hotelu - restauracja bułgarska) i lavash ( ormianska w bramie obok 69 )

Link to comment
Share on other sites

Przyłączam się do pytania, bo chyba jedziemy na ten sam koncert. Ale gdzie jest dobrze piwo i można zjeść, bo nie jadę sam i jak zwykle będą sprzeczne interesy. Zawsze jadłem w Browar De Brasil, ale odkąd jest tam Tyskie z Tanka, omijam szerokim łukiem.

Link to comment
Share on other sites

Hmmm... Słyszałem opinie, jeśli chodzi o piwo, to Bierhalle w Manufakturze jest w porządku. Osobiście nie miałem okazji pić tam piwa, ale z tego co pamiętam jedzenie jest dobre.

Imo najlepszą opcją będzie Piwoteka i Manekin - tak jak mówił Zasada.

Link to comment
Share on other sites

Faktycznie, nie było źle. Mieli nawet witbiera, którego prawdzie kelnerka nazwała weizenem z kolendrą i skórką pomarańczową, ale nie był zły.

A na moje pytanie jakiego rodzaju chmielu używają do pilsa, odparła, że granulowanego. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.