Jump to content

2014.07.8-16 Warszawa, Blok Żab, Profesjonalne szkolenia sensoryczne


Paweł Leszczyński
 Share

Recommended Posts

Zapraszamy na drugą serię profesjonalnych szkoleń sensorycznych organizowanych przez Mazowiecki Oddział Polskiego Stowarzyszenie Piwowarów Domowych. Na każdym z czterech spotkań będziemy zajmowali się pięcioma różnymi związkami aromatyczno-smakowymi. Cechy piwa degustujemy ze szkła, objętość ok. 50 ml, próg wyczuwalności na poziomie x3 (+ jedna próbka w dużym naczyniu). Piwem bazowym, jak na Warszawę przystało, będzie Królewskie. Każdy z aromatów zostanie dogłębnie omówiony, uczestnicy dostana też handouty ze szczegółowymi informacjami do utrwalenia. Każde szkolenie to tylko 19 miejsc!

 

Szkolenia odbywają się w "Bloku Żab", Żabińskiego 2, II klatka, przyziemie.

 

Terminy szkoleń i cechy piwa:

 

1. 8 VII (wtorek), godz. 19: diacetyl, skunksowy, merkaptan, metaliczny, papier

2. 10 VII (czwartek), godz. 19: fenolowy, kwaśny, h2s, DMS, kwas masłowy

3. 15 VII (wtorek), godz. 19: aldehyd octowy, chmielowy, octan izoamylu, geraniol, ziarno

4. 16 VII (środa), godz. 19: heksanian etylu, maślan etylu, koci, świeżo ścięta trawa, kwas kaprylowy

 

Aktualna liczba wolnych miejsc publikowana jest na FB: https://www.facebook.com/events/1506562316221835/

 

Cena za jedną degustację (5 aromatów + wzór) to 30 zł dla członków PSPD i 50 zł dla osób spoza PSPD. Pierwsze spotkanie będzie bardziej na luzie, sprawdzimy sobie formułę, kolejne szkolenia będą pewnie trochę bardziej formalne (z przedstawieniem PSPD itp.).

 

Wpłaty proszę dokonywać na moje konto:

 

Paweł Leszczyński

16 1140 2004 0000 3702 7066 0384

Tytuł: imię, nazwisko, nr ew. legitymacji członka PSPD i nr szkolenia/szkoleń

 

czyli np.: Paweł Leszczyński, 83, 1, 4.

 

Na każdą degustację mamy tylko 19 miejsc. O przyjęciu decyduje kolejność wpłat ;-) Można podesłać mailem - mazowiecki@pspd.org.pl - potwierdzenie przelewu i fakt samego zapisu.

 

Pozdrawiam

Paweł Leszczyński

prezes Mazowieckiego Oddziału Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.