Jump to content
mikusek23

Refermentacja za mało glukozy

Recommended Posts

Witam, ostatnio zrobiłem moją pierwsza warke z brewkita coppers draught. Piwo fermentowało tydzien i odstawiłem również tydzień na cicha, końcowe blg jakie uzyskałem przed rozlaniem do butelek to 2blg, obawiam się że dodałem za mało glukozy. Do każdej butelki dodałem miarkę na 0,5l od browamatora z zestawu startowego. Martwię się czy będzie wystarczająco nagazowane. :/ butelkowałem 26.05 dziś dla testu otworzyłem pierwsza butelkę usłyszałem małe psyyy.. a piwko ma praktycznie zero gazu.

Edited by mikusek23

Share this post


Link to post
Share on other sites

Będzie OK za 3-4 tygodnie. Czego spodziewałeś się po 5 dniach od rozlewu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po 2 tygodniach w temperaturze pokojowej powinno być już lepiej nagazowane. Potem możesz przenieść do chłodniejszego, aby piwo się ułożyło.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spokojnie to pierwsza warka kolegi, grunt że nie wybuchnie :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ba,to wiadomo!

ja tam wolę jak mniej gazu jest ,wypić można więcej i się nie ma brzunia jak dzieci w Etiopii

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.