Jump to content

Refermentacja za mało glukozy


mikusek23
 Share

Recommended Posts

Witam, ostatnio zrobiłem moją pierwsza warke z brewkita coppers draught. Piwo fermentowało tydzien i odstawiłem również tydzień na cicha, końcowe blg jakie uzyskałem przed rozlaniem do butelek to 2blg, obawiam się że dodałem za mało glukozy. Do każdej butelki dodałem miarkę na 0,5l od browamatora z zestawu startowego. Martwię się czy będzie wystarczająco nagazowane. :/ butelkowałem 26.05 dziś dla testu otworzyłem pierwsza butelkę usłyszałem małe psyyy.. a piwko ma praktycznie zero gazu.

Edited by mikusek23
Link to comment
Share on other sites

Po 2 tygodniach w temperaturze pokojowej powinno być już lepiej nagazowane. Potem możesz przenieść do chłodniejszego, aby piwo się ułożyło.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.