Jump to content
Sign in to follow this  
jel

Brewkit pale ale połowa z cukrem, połowa z ekstraktem słodowym

Recommended Posts

Witam,

przymierzam się do pierwszego piwa z brewkitu gozdawa Pale Ale. Wymyśliłem sobie, aby zrobić połowę z cukrem, a drugą z ekstraktem słodowym jasnym gozdawy, aby sprawdzić różnice w smaku. Wszystkie proporcje na pół. Ma to sens? Może ktoś próbował tak kombinować?

Pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeżeli masz standardowe fermentatory (30 L) to wykorzystujesz je tylko w połowie.

Ja osobiście jedną całą zrobiłbym z cukrem a drugą z ekstraktem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma to sens?

 

Moim zdaniem ma to sens. Głównie dlatego, że zdobędziesz nowe doświadczenia. Wciąż się uczymy. Powodzenia. I nie zapomnij podzielić się spostrzeżeniami.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Warto eksperymentować, szczególnie na początku. Będziesz miał namacalny dowód, że piwa na cukrze nie warto robić :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.