Jump to content

Brewkit pale ale połowa z cukrem, połowa z ekstraktem słodowym


jel
 Share

Recommended Posts

Witam,

przymierzam się do pierwszego piwa z brewkitu gozdawa Pale Ale. Wymyśliłem sobie, aby zrobić połowę z cukrem, a drugą z ekstraktem słodowym jasnym gozdawy, aby sprawdzić różnice w smaku. Wszystkie proporcje na pół. Ma to sens? Może ktoś próbował tak kombinować?

Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Jeżeli masz standardowe fermentatory (30 L) to wykorzystujesz je tylko w połowie.

Ja osobiście jedną całą zrobiłbym z cukrem a drugą z ekstraktem.

Link to comment
Share on other sites

Ma to sens?

 

Moim zdaniem ma to sens. Głównie dlatego, że zdobędziesz nowe doświadczenia. Wciąż się uczymy. Powodzenia. I nie zapomnij podzielić się spostrzeżeniami.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.