Jump to content

Refermentacja Real Ale


darek4x4
 Share

Recommended Posts

Witam , zabrałem się za pierwsze warzenie piwa padło z przypadku na Real Ale z Coopersa .

Do brewkitu dodałem 1,7 kg płynnego jasnego słodu bruntal i uwodnione drożdże z zestawu całość przefermentowana przez 8 zlana do drugirgo pojemnika i stoji już 5 dni z 2 do 4 dni butelkuje ale niewiem ile cukru dodać do refermentacji , ściągnołem program do obliczenia ale niewiem jaki wybrać styl piwa i jaki poziom nasycenia ?

Osobiście wole piwa średnio nagazowane bez przesady w żadną stronę ,myślałem o nasyceniu coś w granicach 2,5 - 2,9 ale niewiem czy dobrze kombinuje .

Dodam że szukałem informacji odnośnie tego brewkitu ale nie znalazłem żadnych konkretów więc przpraszam jeśli było coś na ten temat .

Link to comment
Share on other sites

Osobiście wole piwa średnio nagazowane bez przesady w żadną stronę ,myślałem o nasyceniu coś w granicach 2,5 - 2,9

IMO, średnio to jest 2,1-2,3

Jako styl bazowy możesz wybrać dla tego piwa np. English Pale Ale.

Edited by Dr2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.