Jump to content

Prośba o konsultacje receptury


Ten Zielony
 Share

Recommended Posts

Zamówiłem surowce na Am.Pale Ale takie mocniejsze bo ma ok 16blg wyjść,

 

Słód pilzneński 4kg

Słód Monachijski 1kg

Słód Caramunich II– Weyermann 0,3kg

Słód pszeniczny 0,5kg

Chmiel Citra 50g

Chmiel Chinook 50g

Drożdże suche: Fermentis Safale US-05

 

Chinook do gotowania a część (po 25g) citry na koniec w ostatnich minutach i na zimno reszta, i tu male zapytanie, bo posiadam jeszcze 100g simcoe, czy jakbym dodał 25g simcoe w 10 ostatnich minutach i 25g na lezak to nie przedobrze? Lubie mocną goryczke i konkretny chmielowy bukiet.

Link to comment
Share on other sites

W tym dziale umieszczamy receptury autorskie. Takie które są sprawdzone i chcemy polecić innym.

Konsultacje w dziale Receptury

16°Blg to nie będzie APA tylko AIPA. Tym bardziej jeśli ma być mocno nachmielone. Dodatek simcoe nie zaszkodzi, przy 16°Blg celowałbym w 75-80 IBU.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.