Jump to content

2014.06.4-19 Warszawa, Blok Żab, Profesjonalne szkolenia sensoryczne


Paweł Leszczyński
 Share

Recommended Posts

Zapraszamy na pierwszą serię profesjonalnych szkoleń sensorycznych organizowanych przez Mazowiecki Oddział Polskiego Stowarzyszenie Piwowarów Domowych. Na każdym z czterech spotkań będziemy zajmowali się pięcioma różnymi związkami aromatyczno-smakowymi. W przyszłości najprawdopodobniej szkolenia zostaną powtórzone. Cechy piwa degustujemy ze szkła, objętość ok. 50 ml, próg wyczuwalności na poziomie x3 (+ jedna próbka x6). Piwem bazowym, jak na Warszawę przystało, będzie Królewskie. Każdy z aromatów zostanie dogłębnie omówiony, uczestnicy dostana też handouty ze szczegółowymi informacjami do utrwalenia. Każde szkolenie to tylko 18 miejsc!

 

Szkolenia odbywają się w Bloku Żab, Żabińskiego 2, II klatka, przyziemie.

 

Terminy szkoleń i cechy piwa:

 

1. 4 VI, godz. 19: diacetyl, skunksowy, merkaptan, metaliczny, papier

2. 5 VI, godz. 19: fenolowy, kwaśny, h2s, DMS, kwas masłowy

3. 18 VI, godz. 19: aldehyd octowy, chmielowy, octan izoamylu, geraniol, ziarno

4. 19 VI, godz. 19: heksanian etylu, maślan etylu, koci, świeżo ścięta trawa, kwas kaprylowy

 

Cena za jedną degustację (5 aromatów + wzór) to 30 zł dla członków PSPD i 50 zł dla osób spoza PSPD. Pierwsze spotkanie będzie bardziej na luzie, sprawdzimy sobie formułę, kolejne szkolenia będą pewnie trochę bardziej formalne (z przedstawieniem PSPD itp.).

 

Wpłaty proszę dokonywać na moje konto:

 

Paweł Leszczyński

16 1140 2004 0000 3702 7066 0384

Tytuł: imię, nazwisko, nr ew. legitymacji członka PSPD i nr szkolenia/szkoleń

 

czyli np.: Paweł Leszczyński, 83, 1, 4.

 

Na każdą degustację mamy tylko 18 miejsc. O przyjęciu decyduje kolejność wpłat ;-) Można podesłać mailem - mazowiecki@pspd.org.pl - potwierdzenie przelewu i fakt samego zapisu.

 

Pozdrawiam

Paweł Leszczyński

prezes Mazowieckiego Oddziału Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.