Skocz do zawartości

zniknięcie piany po 24 godzinach


atos

Rekomendowane odpowiedzi

Filtrację ja rozumiem jako oddzielenie brzeczki od młóta. I do tego samym wężykiem był nie polecał (można poparzyć usta przy zaciąganiu :P ). A jeżeli chcesz po fermentacji przelać piwo na cichą, to nie ma problemu.

 

W tym problem. że wszyscy mi to zlewanie na cichą odradzają.

Czekam jeszcze dwa dni bo jeden minął na dywagacjach. Mierzę BLG, jeżeli nie spadnie zlewam.

Na tym zakończmy moją sprawę bo niepotrzebnie się rozwleka.

Miłego dnia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.