express 2 1 Items Posted May 5, 2014 Witam serdecznie, jestem Michał vel express, z Krakowa. Miłośnik piwa od dawna (tak ze 35 lat). Przygodę z piwowarstwem zaczynam dopiero ale za to z grubej rury - od budowy HERMSa. Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
andrzej.b 10 Posted May 5, 2014 Witam. No No proszę jak iść to z grubej rury. A próbowałeś już coś warzyć, bo jak stwierdzisz po paru warkach, że ci to nie pasuje, to parę tysiaków pójdzie w błoto na sprzęt. Quote Share this post Link to post Share on other sites
express 2 1 Items Posted May 5, 2014 (edited) No No proszę jak iść to z grubej rury. A próbowałeś już coś warzyć, bo jak stwierdzisz po paru warkach, że ci to nie pasuje, to parę tysiaków pójdzie w błoto na sprzęt. Dzięki za troskę. Będzie dobrze z warzeniem. Znam koszt budowy - forum przekopałem pod tym kątem dogłębnie (nie tylko to). A sama budowa elektrycznego HERMSa to też fajne wyzwanie (automatyk się we mnie odezwał i kierownik projektów) Edited May 5, 2014 by express Quote Share this post Link to post Share on other sites
FurioSan 212 Posted May 5, 2014 Hej. Pozdrawiam + witam. Czekam na raport z postępów budowy browaru. Quote Share this post Link to post Share on other sites
andrzej.b 10 Posted May 5, 2014 Też kompletuje sprzecik więc możemy coś razem zdziałać, a daleko do siebie nie mamy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
express 2 1 Items Posted May 5, 2014 Hej.Pozdrawiam + witam. Czekam na raport z postępów budowy browaru. Będzie raport z budowy. Bogaty w fotografie (moje drugie hobby). Quote Share this post Link to post Share on other sites
express 2 1 Items Posted May 9, 2014 (edited) Hej. Pozdrawiam + witam. Czekam na raport z postępów budowy browaru. Pierwsza rzecz skończona - projektowanie sterowania. Obrazek w opisie browaru. Kegi powycinane, teraz pozostaje tylko wyczyścić, powiercić, zamontować grzałki, zawory i przyłącza. I cierpliwie czekać aż części do sterowania, armatura, szybkozłączki i węzę wreszcie dojadą z Chińskiej Republiki Ludowe. Raporty z budowy browaru będą tu: http://www.piwo.org/blog/35-browar-domowy-trzy-smoki/ Edited May 9, 2014 by express Quote Share this post Link to post Share on other sites