tomkierz 0 Posted May 5, 2014 Cześć, tak jak w temacie, chętnie przyjmę/kupię butelki od osób z Wrocławia. Wystarczy mi około 30-40 butelek, ale jeśli ktoś chce się pozbyć 80, to też chętnie wezmę. Zależałoby mi jedynie na tym, żeby były to butelki czyste w środku, bez grzyba itd. Rodzaj butelek, z etykietami, czy bez, to nie ma dla mnie znaczenia. W razie czego kontakt przez pw, tomkierz@gmail.com, lub 512-004-717 Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Xenocyd 54 Posted May 5, 2014 40 sztuk mogę rzucić. Butelki są z odzysku, różne - jedne bez etykietek, inne z etykietkami, płukane lub nie, z życiem lub bez - i tak trzeba je umyć przed przyjęciem do obiegu w browarze, więc problemu nie widzę Nie ma w zestawie butelek zielonych, same brązowe. Jak chcesz to zapraszam, dwa kartoniki wydam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jaras 244 Posted May 5, 2014 A już myślałem, że Ci mat wszystkie wykosił Quote Share this post Link to post Share on other sites
jaras 244 Posted May 5, 2014 Biorę dowolną ilość Generalnie pytanie jest ile masz? Quote Share this post Link to post Share on other sites
GB... 161 1 Items Posted May 5, 2014 Xenocyd, w sobotę będziecie mieli konkurs, z ciekawości zapytam: co zrobicie z butelkami? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Undeath 1197 1 Items Posted May 6, 2014 No zgadnij GB skąd Xen ma te butelki, że kartonami rozdaje na lewo i prawo Po drugie po spotkaniu we Wrocławiu na stadionie piwowarów domowych, zostaje pełno butelek bo ludziom nie chce się ich często zabierać, więc jak ktoś ma ochotę na zabranie ich to nie ma problemu, tylko musi mieć transport i kartony/skrzynki na nie. Jak nikt nie będzie chętny na zabranie tego standardowo większość wyląduje w kuble Quote Share this post Link to post Share on other sites
tomkierz 0 Posted May 8, 2014 Xenocyd, dzięki za info. Nie zaglądałem na forum parę dni. Znajomy zaoferował się, że postara się zorganizować mi 40 butelek do końca tygodnia. Jeśli to nie wypali, a Ty nadal będziesz chciał oddać trochę butelek, to chętnie po nie podskoczę. Jeszcze raz dzięki za odzew. Pozdr. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bart3q 469 1 Items Posted May 8, 2014 Dzisiaj po pochodzie się przejdź jego trasą, butelek dookoła koszy jest miliard. Quote Share this post Link to post Share on other sites
tomkierz 0 Posted May 18, 2014 Butelek 0.5L mam już wystarczającą ilość, jednak ciągle szukam butelek 0.33l. Nigdzie nie mogę takich znaleźć, chętnie kupię nawet nowe. Jeśli ktoś ma, lub wie gdzie dostanę butelki 0.33l, to proszę o info. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Xenocyd 54 Posted May 18, 2014 Uderz do jakiegoś pubu gdzie mają piwo w malych butelkach, na bank poratują. Ewentualnie pij piwo w malych butelkach i je zbieraj ;-) Quote Share this post Link to post Share on other sites
wyvern 34 1 Items Posted May 18, 2014 Ewentualnie pij piwo w malych butelkach i je zbieraj ;-) Łomże podkapslowe i zacne z Żabki Quote Share this post Link to post Share on other sites
korzen16 272 Posted May 18, 2014 Chyba, że nowe od kostka Quote Share this post Link to post Share on other sites
tomkierz 0 Posted May 19, 2014 Dzięki za odpowiedzi, popytam w pubach. Te bombki akurat znalazłem wcześniej, ale wolałbym kupić te wąskie i wysokie 0,33, takie jak np. ma browar Widawa. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jaras 244 Posted May 19, 2014 No to może transportery z butelkami po coli - od cholery tego na tablicy się wala a jak masz ciemne miejsce do przechowywania piwa to co za różnica czy w brązowych czy w przezroczystych butelkach będzie stało... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MichalW 54 Posted May 19, 2014 wąskie i wysokie 0,33, takie jak np. ma browar Widawa. To są chyba butelki 0,33 Longneck. Quote Share this post Link to post Share on other sites
tomkierz 0 Posted May 19, 2014 Cola jest chyba w butelkach 0,2. Dokładnie, to chyba longneck, znalazłem parę stron, gdzie je sprzedają, ale obawiam się, że minimalna ilość to paleta Quote Share this post Link to post Share on other sites
jaras 244 Posted May 19, 2014 Cola jest chyba w butelkach 0,2. Teraz tak - ale jeszcze początki wieku pamiętają butelki 0,33, co zresztą widać. Quote Share this post Link to post Share on other sites