Jump to content
Sign in to follow this  
takijiro

Wyeast 1335 - British Ale II?

Recommended Posts

1335 - British Ale II?

 

Typical of British and Canadian ale fermentation profile with good flocculating and malty flavor characteristics, crisp finish, clean, fairly dry.

 

Origin:

Flocculation: high

Attenuation: 73-76%

Temperature Range: 63-75° F (17-24° C)

Alcohol Tolerance: approximately 10% ABV

 

Styles:

American Brown Ale

Brown Porter

Cream Ale

Dry Stout

English Barleywine

English IPA

Extra Special/Strong Bitter (English Pale Ale)

Foreign Extra Stout

Irish Red Ale

Northern English Brown Ale

Special/Best/Premium Bitter

Standard/Ordinary Bitter

 

 

Typowe dla brytyjskiego i kanadyjskiego profilu fermentacji ale charakteryzujące się dobrą flokulacją i słodowym smakiem, rześkim końcem, świeże, całkiem wytrawne.

 

Pochodzenie:

Flokulacja: wysoka

Odfermentowanie: 73%-76%

Zakres temperatur: 63-75 F, 17-24 C

Tolerancja na alkohol: około 10%

 

Style:

American Brown Ale

Brown Porter

Cream Ale

Dry Stout

English Barleywine

English IPA

Extra Special/Strong Bitter (English Pale Ale)

Foreign Extra Stout

Irish Red Ale

Northern English Brown Ale

Special/Best/Premium Bitter

Standard/Ordinary Bitter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Te drożdże dają stosunkowo czysty profil (jak na brytyjskie standardy, oczywiście) z wytrawnym finiszem. I nie mają skłonności do kończenia fermentacji w butelkach, więc nie przegazowują piwa.

 

Krążą plotki, że szczep ten to Adnams, ale jak dotąd nie trafiłem na potwierdzenie tego faktu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Szczep o taki sobie bym powiedział, zbyt "standardowy", za wiele się nie wyróżnia. Pracują stabilnie, ładnie dofermentowują, dają klarowne piwo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Obserwacje jakie mam po użyciu tych drożdży w 3 kolejnych warkach:

  • Przy nastawie 25l wylazły mi z wiadra, temp. otoczenia podczas fermentacji poniżej 20°C.
  • Młode piwo nie jest jakieś wybitnie estrowe, mnie osobiście do ciemnych to pasuje. Temp. j.w.
  • Po fermentacji zbierały mi się na powierzchni piwa, tworząc dosyć grubą warstwę.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.