Jump to content
Sign in to follow this  
takijiro

Wyeast 1056 - American Ale?

Recommended Posts

1056 - American Ale?

 

Very clean, crisp flavor characteristics. Low fruitiness and mild ester production. Slightly citrus like with cool (60-66F, 15-19C) fermentation temperatures. Versatile yeast, which produces many beer styles allowing malt and hop character to dominate the beer profile. Flocculation improves with dark malts in grain bill. Normally requires filtration for bright beers. DE or pad filtration recommended.

 

Origin:

Flocculation: Medium-Low

Attenuation: 73-77%

Temperature Range: 60-72F, 15-22C

Alcohol Tolerance: 10% ABV

 

Styles:

American Amber Ale

American Barleywine

American Brown Ale

American IPA

American Pale Ale

American Stout

Braggot

Brown Porter

Christmas/Winter Specialty Spiced Beer

Cream Ale

Dry Stout

Fruit Beer

Imperial IPA

Irish Red Ale

Other Smoked Beer

Russian Imperial Stout

Spice, Herb, or Vegetable Beer

Strong Scotch Ale

Wood-Aged Beer

 

 

Bardzo świeży, rześki smak. Niska owocowość i średnia produkcja estrów. Lekko cytrusowe z chłodnymi temperaturami fermentacji (15 -19 C). Użyteczne w przypadku wielu styli pozwalające słodowi i chmielowi na zdominowanie profilu piwa. Flokulacja poprawia się w przypadku obecności ciemnych słodów w zasypie. Zwyczajowo wymaga filtracji dla jasnych piw.

 

Pochodzenie:

Flokulacja: Średnia do niskiej

Odfermentowanie: 73%-77%

Zakres temperatur: 60-72 F, 15-22 C

Tolerancja na alkohol: 10%

 

Style:

American Amber Ale

American Barleywine

American Brown Ale

American IPA

American Pale Ale

American Stout

Braggot

Brown Porter

Christmas/Winter Specialty Spiced Beer

Cream Ale

Dry Stout

Fruit Beer

Imperial IPA

Irish Red Ale

Other Smoked Beer

Russian Imperial Stout

Spice, Herb, or Vegetable Beer

Strong Scotch Ale

Wood-Aged Beer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zrobiłem ostatnio 5 warek na tych drożdżach i właściwie w każdej warce, po refermentacji na dnie butelki drożdże zbijają się w farfocle, które przy nieumiejętnym nalewaniu jak przejdą do pokala wyglądają paskudnie. Trochę tak jak zwarzone mleko.

 

Czy to normalne? Czy akurat u mnie się tak zdarzyło?

Edited by Szalas85

Share this post


Link to post
Share on other sites

Próbował ktoś fermentować piwo na tych drożdżach w temperaturze około 13C? Bo mam do wyboru, albo w piwnicy w tej temperaturze, albo w przedpokoju w ok. 17-18 stopniach więc w fermentorze podskoczy pewnie do 19-20C.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Próbował ktoś fermentować piwo na tych drożdżach w temperaturze około 13C? Bo mam do wyboru, albo w piwnicy w tej temperaturze, albo w przedpokoju w ok. 17-18 stopniach więc w fermentorze podskoczy pewnie do 19-20C.

Wystartuj w piwnicy, a po kilku dniach przenieś do przedpokoju. Idealne rozwiązanie :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.