Jump to content
Sign in to follow this  
podlin7

Infernal beer

Recommended Posts

Hej, właśnie przelałem swoje pierwsza warke na cicha fermentacje ciekawe co z niego będzie :D:beer: Nie powstało by ono bez Grześka tzn. Bielok-a, za co mu dzięki wielkie. A tak z konkretów to jest to zmodyfikowana receptura z działu receptury.

 

Mało klasyczny Pils:

 

słód karapils około 30dag

słód pilzneński 4 kg

chmiel maryna 40g

chmiel armoatyczny lubelski 20g

drożdże górnej fermentacji 1 p s 05

 

zacieranie:

ok 64 st. C - 30 min.

ok 74 st. C - 45 min.

Chmielenie:

50 min. goryczkowy chmiel

ostatnie 10 min. aromatyczny

 

Fermentacja

1. 8dni temperatura około 16-17 st. C

2. około 2 tyg.

Edited by podlin7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cześć :beer:

 

Rozumiem że dzis zlałeś na cichą fermentację?

mierzyłeś do ilu blg zeszło Ci po burzliwej?

Share this post


Link to post
Share on other sites

HEHE Piwko wyszło pomimo ze młode dość smaczne :) Jutro jazda z nastepnym piwem tym razem pszeniczne :D

 

Weizenbier

 

Słód pilzneński 1,9 kg

Słód pszeniczny 2,1 kg

Chmiel Lubelski, granulat, 50 g

 

 

Warzonko:

 

 

42°C - 20 min

64°C - 35 min

72°C - 45 min

 

 

Chmielenie:

 

1 godz. 15 g lubelski

Edited by podlin7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...