Skocz do zawartości

WItam wszystkich :)


adamswid

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich domowych piwowarów :) ,

zaglądam na to forum od początku mojej przygody z warzeniem piwa, mam za sobą właśnie 3 warkę. Dwie pierwsze były z brew kitów jednak pierwsza była kwaskowata jednak dało się wypić zaś druga miałą metaliczy posmak(również dało się wypić). Nie zrażony drobnymi niepowodzeniami właśnie rozlałem 3 warkę tym razem z ekstraktów (pszeniczny i pilzeński) i chmieliłem lubelskim(15g na początku warzenia i 20g po 50 minutach). Ma lekko kwaskowaty posmak ale mam nadzieję że minie z czasem zwłaszcza że ten posmak był prawie od początku :) . Jeszcze dziś zamierzam nastawić cydr z koncentratu Gozdawy chociaż mam mieszane uczucia i na pewn było by lepiej urzyć świerzych jabłek. To było by na tyle jeśli chodzi o moje dotychczasowe doświadczenia. Pozdrawiam wszystkich :) .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.