Jump to content
Sign in to follow this  
adamswid

WItam wszystkich :)

Recommended Posts

Witam wszystkich domowych piwowarów :) ,

zaglądam na to forum od początku mojej przygody z warzeniem piwa, mam za sobą właśnie 3 warkę. Dwie pierwsze były z brew kitów jednak pierwsza była kwaskowata jednak dało się wypić zaś druga miałą metaliczy posmak(również dało się wypić). Nie zrażony drobnymi niepowodzeniami właśnie rozlałem 3 warkę tym razem z ekstraktów (pszeniczny i pilzeński) i chmieliłem lubelskim(15g na początku warzenia i 20g po 50 minutach). Ma lekko kwaskowaty posmak ale mam nadzieję że minie z czasem zwłaszcza że ten posmak był prawie od początku :) . Jeszcze dziś zamierzam nastawić cydr z koncentratu Gozdawy chociaż mam mieszane uczucia i na pewn było by lepiej urzyć świerzych jabłek. To było by na tyle jeśli chodzi o moje dotychczasowe doświadczenia. Pozdrawiam wszystkich :) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma lekko kwaskowaty posmak

Może z tego ekstraktu pszenicznego? Piwa pszeniczne zazwyczaj są odrobinę kwaskowate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.