Skocz do zawartości

Kiepskie nagazowanie pilsa


Lili

Rekomendowane odpowiedzi

Hej mam pilsa już ponad 4 tyg w butelkach( temp 10-12 C) a póki co mało gazu i i słaba piana, przeniesienie butelki do tem. pokojowej na kilka dni nic nie pomogło.Kapsle szczelnie zamknięte cukier tez sypany(wyliczany na kalkulatorze choć tem. rozlewu była nie poprawnie wpisana ) co teraz dodać drożdży ewentualnie sypnąć jeszcze trochę cukru, czy tez zrobić roztwór z 2 g drożdży i cukru ? w jakiej tem. trzymać butelki po takim zabiegu? pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.