Patrickll 30 Posted April 1, 2014 Na wstępie chciałbym wszystkich przywitać, gdyż dopiero zaczynam swoją przygodę z piwowarstwem. 1.Czy na fermentor podczas fermentacji burzliwej może oddziaływać negatywnie słońce? 2.Ostatnio przeglądając brewkity spotkałem się z czymś takim, że coopers sprzedaje brewkit "irish stout" czym on się różni od normalnego dry stouta? Quote Share this post Link to post Share on other sites
anteks 717 1 Items Posted April 1, 2014 Na wstępie chciałbym wszystkich przywitać, gdyż dopiero zaczynam swoją przygodę z piwowarstwem. 1.Czy na fermentor podczas fermentacji burzliwej może oddziaływać negatywnie słońce? Nie, ale w drugą stronę to bardzo mozliwe 2.Ostatnio przeglądając brewkity spotkałem się z czymś takim, że coopers sprzedaje brewkit "irish stout" czym on się różni od normalnego dry stouta? Tylko certyfikowany sędzia to odróżni Quote Share this post Link to post Share on other sites
Krab 5 Posted April 1, 2014 Cześć! do poczytania: ad. 1 ad. 2 (irish = dry) Quote Share this post Link to post Share on other sites
wogosz 266 Posted April 2, 2014 Na wstępie chciałbym wszystkich przywitać, gdyż dopiero zaczynam swoją przygodę z piwowarstwem. 1.Czy na fermentor podczas fermentacji burzliwej może oddziaływać negatywnie słońce? Nie, ale w drugą stronę to bardzo mozliwe Anteks, czy chciałbyś zasugerować że fermentor może oddziaływać na słońce? Nie spodziewałem się że piwowarstwo jest tak groźne dla ludzkości. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zbynieks 31 Posted April 2, 2014 anteks 100% racji, parę razy fermentory wywołały zaćmienie, znane są takie przypadki... Quote Share this post Link to post Share on other sites
alechanted 25 Posted April 3, 2014 anteks 100% racji, parę razy fermentory wywołały zaćmienie, znane są takie przypadki... No, tak, jak się założy fermentor na głowę, to faktycznie, jakby troszkę ciemniej się robiło Quote Share this post Link to post Share on other sites
GB... 161 1 Items Posted April 3, 2014 Anteks wrócił Quote Share this post Link to post Share on other sites
b.dawid 116 Posted April 3, 2014 No, tak, jak się założy fermentor na głowę, to faktycznie, jakby troszkę ciemniej się robiło Spróbuj wypić zawartość takiego fermentora... gwarantuję ze nie trzeba zakładać nic na głowę żeby przyćmiło słońce 1 alechanted reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Krab 5 Posted April 3, 2014 Nawet wziewnie daje efekty przyćmiewające! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jacenty 221 Posted April 3, 2014 Anteks wrócił No właśnie, toć to szok , chyba mało kto to zauważył. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cezary Daniluk 10 Posted April 3, 2014 Pozostałości po fermentacji po potraktowaniu gorącą wodą z prysznica wylałem do wanny i to był dopiero szok zapachowy a mogłem zostawić - żonka by sobie zrobiła w drożdżach kąpiel upiększającą ROTFL Quote Share this post Link to post Share on other sites
korzen16 272 Posted April 3, 2014 chyba mało kto to zauważył. "Ktoś" tam zauważył Quote Share this post Link to post Share on other sites