Skocz do zawartości

[Blog Dori] Hefe-Weizen – surowce


Pierre Celis

Rekomendowane odpowiedzi

Skład surowcowy jasnych piw pszenicznych jest prosty i pole manewru jest dość ograniczone. Zabawa tak naprawdę zaczyna się przy doborze odpowiedniego szczepu drożdży. Słód Minimum 50% zasypu powinien stanowić jasny słód pszeniczny uzupełniony słodem pilzneńskim. Zazwyczaj stosuje się od 50% do 80% słodu pszenicznego. Część słodu pilzneńskiego możemy  zastąpić słodem […]

 

Wyświetl pełny artykuł

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.