CZEJEN 50 1 Items Posted March 30, 2014 Wpadło mi w ręce takie oto dziwne urządzenie. Prawdopodobnie służy do kiwania strudzonymi gicami . Podumałem, jakie by tu nieprzetarte szlaki przetrzeć no i wydumałem mieszadło. Rozkręciłem podnóżek, wyciąłem "blacik", dopasowałem sześć klocków i wszystko do kupy poskręcałem. [media] [/media] 3 Cichus, Lary and pablo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
anmar 29 Posted March 31, 2014 Musisz uważać by Ci się drożdże o ścianki kolby nie pozabijały . A tak na serio - fajny pomysł. Da się regulować (zmniejszyć) częstotliwość "bujnięć"? Quote Share this post Link to post Share on other sites
CZEJEN 50 1 Items Posted March 31, 2014 Aj tam zaraz że się pozabijają. Wszyscy mają drożdże zakręcone a ja będę miał trzepnięte. Jestem pewien, że piwo na takich drożdżach będzie lepiej kopało . Możliwości regulacji bełtania brak. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cichus 88 1 Items Posted March 31, 2014 Toż to domowej roboty wytrząsarka! Leci punkt. Quote Share this post Link to post Share on other sites