Dulbeb 0 Posted March 30, 2014 Cześć, Zaglądam na to forum od czasu do czasu szukając konkretnych informacji, za każdym razem jestem pod wrażeniem skumulowanych tu wiedzy i doświadczenia. Popelnilem dotąd tylko jedną warkę, stout z brewkitu Muttons Gold. Jak na pierwszy raz uznaję próbę za udaną. Lubię piwa o intensywnym smaku: ciemne (stouty, portery) oraz wszelakie IPA. W takim tez kierunku zamierzam iść w warzeniu. Ponieważ na ten moment nie mam sprzętu/warunków/czasu na zacieranie, spróbuję warzyć z ekstraktów z chmieleniem. Zaraz zabieram się za pisanie w piaskownicy tematu dotyczacego moich dwóch kolejnych warek, będę wdzięczny za pomoc w temacie chmielenia. Pozdrawiam Andrzej vel Dulbeb Quote Share this post Link to post Share on other sites
ponury fermentaThor 49 Posted April 4, 2014 Witaj! Przed pisaniem zawsze polecam czytanie i wyszukiwanie. Powodzenia w warzeniu! I myśl nad zacieraniem, garnek z lidla i do przodu! Quote Share this post Link to post Share on other sites