Jump to content
nikitechi

co wyjdzie z takiego zasypu?

Recommended Posts

Zasyp jest jak na Brown Porter, ale bez słodu Brown:P

Co z tego może wyjść?;>

 

 

Słód Pale Ale 3,88kg

Caramunich III 0,58kg

Słód Cara-Crystal 0,3kg

Słód czekoladowy ciemny 0,2kg

Płatki jęczmienne 0,4kg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jestem mocno zaskoczony efektem, jest naprawde smaczne. Mocno czuć torfowość, paloność, ostatnio zaczely wychodzic nuty karmel/tofii.

 

Nie da się go podpisać pod żaden z ciemnych styli, bo nie smakuje jak stout czy porter, ale ma cechy każdego z nich.

 

Nie miałem co do niego specjalnych nadziei, ale jest naprawde solidnie:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mocno czuć torfowość, paloność, ostatnio zaczely wychodzic nuty karmel/tofii.

To może pod jakiegoś szkota się da podpiąć?

Jakie ekstrakt początkowy i alkohol objętościowo Ci wyszedł?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mocno czuć torfowość, paloność, ostatnio zaczely wychodzic nuty karmel/tofii.

To może pod jakiegoś szkota się da podpiąć?

Jakie ekstrakt początkowy i alkohol objętościowo Ci wyszedł?

 

Myślisz, że można to pod coś szkockiego podpiąć? Bo przyznam szczerze, sam nigdy nie piłem:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Myślisz, że można to pod coś szkockiego podpiąć? Bo przyznam szczerze, sam nigdy nie piłem:)

To toffi i karmele mnie podprowadziły, ale także nie miałem do czynienia z 80 szylingowcem żeby mówić cokolwiek.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Myślisz, że można to pod coś szkockiego podpiąć? Bo przyznam szczerze, sam nigdy nie piłem:)

To toffi i karmele mnie podprowadziły, ale także nie miałem do czynienia z 80 szylingowcem żeby mówić cokolwiek.

No niestety opis nie pasuje do wrażeń z degustacji:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam

Chciałbym sie poradzić czy z przepisu który podam wyjdzie cos ciekawego

 

Bedzie do mocna ipa (ok 19blg)na belgijskich drożdżach m27 o profilu słodowym/owocowym. Zacierana na słodko

robione z resztek tego co mi zostało.

 

Pilzneński 5kg

monachijscki 0,5

pszeniczny 0,5

karmelowy 30ebc 0,8

karmelowy 300 0,5

 

chmielone

przez całe gotowanie

amarillo 40g

citra 50g

 

i na zimno te same chmiele po 50 g

 

obawiam się dużego zasypu słodów karmelowych co one dają w wiekszej ilości?

Edited by gonzios

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.