bronek 3 Posted March 25, 2014 (edited) Witam, pytanie do posiadaczy takowego wynalazku. Przyszedł czas w którym postanowiłem nabyć kran/nalewak do piwa. Jest tego masa w necie. Są jakieś realne różnice między standardowymi kranami a np "Flux- kran srebrny do piwa Krany typu Flux wyposażone są w: - kompensator - innowacyjną technologię dozowania napoi pozwalającą na uzyskanie idelanego piwa przy rozlewie od 0 do 3.5l litra na minutę bez piany" Innymi słowy co byście polecili? Edited March 25, 2014 by bronek Quote Share this post Link to post Share on other sites
klisz 41 1 Items Posted March 25, 2014 Napisz do Wesołego on Ci sprzeda cały komplet i nie będziesz musiał się rozdrabniać w różnych miejscach. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bronek 3 Posted March 25, 2014 Właściwie to potrzebuje tylko sam kran. Pytanie pozostaje. Czy są jakieś różnice w tych kranach. Tak btw miał ktoś z takim czymś do czynienia? http://tablica.pl/oferta/nalewak-piwa-w-butelki-pet-keg-rollbar-nowosc-CID619-ID2N77j.html#c4823a4071 Opis marzenie, ale ciekawe jak to się sprawuje w praktyce. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wesoly 46 1 Items Posted March 25, 2014 Polecam taki kran z kompensatorem: http://www.piwo.org/gallery/image/1404-kran-celi/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
19Mateusz87 54 Posted March 26, 2014 Mam takie dwa. Z jednego jestem bardzo zadowolony, w drugim kompensator bardzo ciężko chodzi. Smarowałem, czyściłem, nic nie pomogło. W czasie jego używania używam takiej siły, że cały nalewak się rusza. Co mam z tym zrobić ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mariusz_CH 193 2 Items Posted March 26, 2014 (edited) Nakrętkę na kompensatorze popuścić, chyba że źle dopasowany jakiś egzemplarz jest. Edited March 26, 2014 by Mariusz_CH Quote Share this post Link to post Share on other sites
19Mateusz87 54 Posted March 26, 2014 Jeden i drugi dokręcam w ten sam sposób. Quote Share this post Link to post Share on other sites
19Mateusz87 54 Posted March 26, 2014 Rozwiązałem problem. Zamieniłem kompensatory i działają lepiej. Nie tak jakbym chciał, ale działają. Quote Share this post Link to post Share on other sites