pero 14 1 Items Posted March 23, 2014 Witam nie mam zbyt dużego doświadczenia w stoutach a ostatnio bardzo zasmakowałem z Ortodox'ie, który ponoć ma być standardowym stout'em ale opinie są, że wyszedł American Stout. Ja osobiście nie znam się za dobrze na stoutach ale chciałbym uwarzyć coś co będzie bardzo w smaku przypominało właśnie Ortodoxa z Alebrowaru. Szczególnie zależy mi na tym aby piwo było bardzo sesyjne. Proszę o opinie osób, które mają doświadczenie w tego typu piwach i tych, które piły ortodoxa i wiedzą czego oczekuję w smaku. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cichus 88 1 Items Posted March 23, 2014 Jedynki nie piłem, więc mogę tylko powiedzieć, że słyszałem, że był to faktycznie amerykański stout, natomiast ostatnią warkę miałem przyjemność pić i była to już wersja wyspiarska. Teraz pytanie, o którą z wersji Ci chodzi? Quote Share this post Link to post Share on other sites
pero 14 1 Items Posted March 23, 2014 Piwo kupione w ubiegłym tygodniu więc pewnie ostatnia wersja. Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites