Jump to content
Sign in to follow this  
Pierre Celis

[Piwny Garaż] Czarne Perle i Dekadencja

Recommended Posts

Weird Beard w formie


Najważniejsza kwestia do tej recenzji. Szukamy na jutubie Fu Manchu – Weird Beard i odpalamy. Dla podpowiedzi z albumu King of the Road. Nie wiem czy to było inspiracją dla powstania takiej a nie innej nazwy, nie zmienia to faktu, że zarówno zespół jak i konkretna płyta są przezacne i nie zaszkodzą w odbiorze.


Mimo, że jeszcze całkiem sporo piw od nich czai się u mnie w składzie, dzisiaj tylko stouty. Ale za to jakie. Poza tym jeszcze jedna warta odnotowania uwaga – mają kapitalne etykiety.


Weird Beard Brewing Black Perle

Black Perle

Piana: Jedna z najgorszych jakie widziałem, praktycznie brak.

Barwa: Czorne jak na stouta przystało.

Zapach: Mleczna czekolada, sycące espresso, estry owocowe, słody palone, lekka chmielowość. Przyjemny i zbalansowany. Zdecydowanie zachęca do spróbowania. W tle czai się lekka mleczność.

Smak: Absolutnie aksamitne, w dodatku bardzo niskie wysycnie tylko podbija to odczucie. Pierwszy akord brzmi słodowością, pełnią i czekoladą. W drugim pojawia się laktoza, wanilia i estry owocowe. Finisz o aromacie espresso, lekkiej cierpkości i paloności.

blackperle (Kopiowanie)


Przyjemne piwo, zdecydowanie warto spróbować.


Weird Beard Decadence Stout

Decadence

Piana: Idealna, wybitnie bujna, piękna konstrukcja i konsystencja. Brązowawa, bardzo trwała, wolno opada i oblepia szkło.

Barwa: Stout, nic dodać nic ująć.

Zapach: Silne estry owocowe i kwiatowe, kakao, lekka wanilia, słodowość, ciemne słody. Przyjemny, zbalansowany aromat.

Smak: Średnie wysycenie, aksamitne, ale z odchyleniem w stronę kwaskowatości. Pierwszy akord składa się ze średniej pełni i zaznaczonej słodowości. W drugim pojawia się gorzka czekolada, kakao, wanilia, zaczynają grać nuty palone. Finisz lekko cierpki, o silnej paloności. Goryczka cierpko-palona.

decadence (Kopiowanie)


Aż prosi się o pompę albo nitro w celu lekkiego uładzenia smaków. Nie zmienia to faktu, że nadal jest to porządne rzemiosło i można bez obaw kupić i z przyjemnością wypić.


Pierwsza i druga część cyklu stoutowego znajdują się tutaj i tutaj :)



Wyświetl pełny artykuł

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.