Swiezy 0 Posted March 18, 2014 Witam Piwowarzy Orientujecie się może czy w Białymstoku jest jakiś depozyt piwny ? Ewentualnie czy są organizowane jakieś wymiany swoimi wyrobami między piwowarami domowymi ? Jeżeli nie ma to póki co zapraszam do kontaktu @ wprawdzie ja jestem początkujący ale może ktoś będzie zainteresowany jakąś wymianą . Zapraszam do konaktu na @ - adres w profilu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
cml 217 1 Items Posted March 18, 2014 na bieżąco dodaję nowe depozyty w tym wątku - jeśli uda Ci się założyć depozyt w Białymstoku - prośba o info w tym wątku Quote Share this post Link to post Share on other sites
piwosz 7 Posted March 18, 2014 Pytałem właściciela sklepu "Piwa świata" jakiś czas temu, ale nie był zbyt chętny. Jeżeli jesteś chętny na wymiany to wbijaj na "Piwowarskie Podlasie" na facebooku i się ogłoś tam, na pewno ktoś będzie chętny przy okazji np. posiadówki w multibrowarze Quote Share this post Link to post Share on other sites
Swiezy 0 Posted March 21, 2014 To może właśnie w multibrowarze się zgodzą . BTW dzięki za info na pewno się odezwe na fejsie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Szymon90 5 Posted March 21, 2014 Najbliższa okazja do wymienienia się swoimi wyrobami będzie przy okazji pierwszej bitwy piwowarów, która odbędzie się 2 kwietnia. Ja osobiście na pewno zabiorę kilka butelek mojego piwka w celu zamiany z innymi piwowarami. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pejot 0 Posted January 9, 2015 Chętnie przyłączę się do akcji i udostępnie swój lokal pod piwny depozyt Często zaglądają do mnie piwowarzy bo odkładam dla nich butelki, zawsze coś fajnego z domowej spiżarni ze sobą przynoszą Lokal mieśli się w centrum - VINYL pub, Waszyngtona 26A, od strony Legionowej (tam, gdzie kiedyś był Market ABC). Jako, że sam warzę już jakiś czas, nalewaków z żywcem u mnie nie znajdziecie - poza wymianą piw można też czegoś konkretnego spróbować. Quote Share this post Link to post Share on other sites
b.dawid 116 Posted January 9, 2015 Nie wiem czy wypalą u nas w mieście dwa depozyty przy okazji, jak tam moje wyroby? Ten single hop zbiera cięgi za goryczkę od innych degustatorów , podejrzewam że kolejna opinia tylko potwierdzi ciężkość tego chmielu Quote Share this post Link to post Share on other sites
pejot 0 Posted January 9, 2015 (edited) przy okazji, jak tam moje wyroby? Ten single hop zbiera cięgi za goryczkę od innych degustatorów Dziś z kolegą (Browar Bonda, jeszcze kiedyś o nim usłyszycie ) będę Twoich wyrobów testował A co do dwóch depozytów może i racja że dwa to za dużo, ale lokal ma tą przewagę, że można na miejscu skosztować i jest bliżej centrum. Poza tym regularnie i tak mi piwowarzy piwa przynoszą Edited January 9, 2015 by pejot Quote Share this post Link to post Share on other sites
b.dawid 116 Posted January 9, 2015 No tak, jeszcze tylko cięgi od Was i będzie komplet na rozpoczęcie roku Quote Share this post Link to post Share on other sites
pejot 0 Posted January 10, 2015 Rozczaruję Cię - było świetne. Potwierdziło to 6 osób, z czego 3 znają się na piwie a jedna jest sepcjalistą od IPA Użycie pojedyńczego chmielu bardzo wszystkim się podobało, można było skupić się na jego aromacie i skoncentrować na przyjemności a nie na analizowaniu złożoności Z takich ciekawszych spostrzeżeń wymienię: Siwy: "sztuczny posmak, ale dobre", Iza: "czuję coś polnego, mlecze?", Tomek: "wyraźnie odczuwalny aromat zielonych pomidorów" Stout też ok Nie słodki, nie kwaśny - piłbym! Dzięki za piwka Quote Share this post Link to post Share on other sites
b.dawid 116 Posted January 11, 2015 Jakoś mam wrażenie że chyba każda butel inna wyszła wczoraj z kumplem próbowaliśmy i jakby ta sk...wiała goryczka się ułożyła. Może nie była smaczniejsza ale nie suszyła tak języka. Koledzy i koleżanki mają ciekawe spostrzeżenia jak już uda się dorwać do garów to co podrzucę Muszę przetestować nowy sprzęt i może na chrzest bojowy pójdzie witbier lub jego imperialny braciszek. Quote Share this post Link to post Share on other sites
br.an.tr 26 1 Items Posted January 11, 2015 A w których godzinach jest otwarty VINYL pub, Waszyngtona 26A ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
pejot 0 Posted January 14, 2015 Otwarty od 15.00 przez cały tydzień. Zamykamy najwcześniej o 22 ale najczęściej do 2-3 siedzimy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Marcincin 0 Posted February 25, 2015 Przynioslem w sobotę 2 butelki christmas stouta. Jakie było moje zdziwienie gdy okazało się, że depozyt jest pusty:/ Jeżeli mogę coś zaproponować... to przydało by się wprowadzić na początek jakieś zasady np 2 buteki za 1 żeby zapełnić depozyt. Taka moja sugestia. Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
b.dawid 116 Posted February 25, 2015 A gdzieś Ty zawędrował do tego depozytu? W Vinylu jeszcze depozyt chyba nie ruszył? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Marcincin 0 Posted February 26, 2015 Teraz już wiem, że nie ruszył Quote Share this post Link to post Share on other sites