Skocz do zawartości

VIII Grodziski Konkurs Piw Domowych "Prawie jak Grodzisz"


josefik

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o informację od osób zainteresowanych odbiorem dyplomów, podziękowań na festiwalu w Żywcu. Jeśli byłyby takowe, przygotuję i zabiorę ze sobą.

Skrócone metryczki dla osób które nie przeszły eliminacji dotrą do końca tygodnia.

Po festiwalu w Żywcu wyślę również pozostałym osobom podziękowania.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Receptura Czesława Dziełaka

 

grodziski - 75%

wędzony - 15%

carapils - 10%

 

drożdże - 1056 american ale

 

zacieranie 66C - 60min. + 71C - 15 min.

 

chmielenie

magnum 44g - 60 min.

saaz - 30g - 30 min.

saaz - 50g 1 min.

 

55l , 7,7 blg

Receptura nieco odległa od pierwowzoru ale liczy się efekt końcowy, więc szacun dla zwycięscy
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Wysłałem 30 podziękowań, do szczęścia zabrakło 13, niestety będzie zwłoka, prawica w gipsie i dosłownie nie wiem jak to napisać :) . Proszę o wyrozumiałość, postaram się znaleźć kompetentną osobę i skłonić do pracy społecznej.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Chyba nie odhaczyłeś, że wręczałeś mi podziękowanie w Żywcu, bo wczoraj otrzymałem drugi raz :)

Jeszcze raz dziękuję, bo wersja z Żywca nienajlepiej zniosła festiwal :P

Wiesz jak to w Żywcu, człowiek się uczy całe życie. ;)

"Drogi pamiętniku więcej z dokumentami, papierami na imprezy jeździć nie będę".

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Dziękuję za dyplom, ładny, gustowny. Z Birofili za ciemne były. Do zobaczenia na konkursie w przyszłym roku, może pojadę na wycieczkę :) Dwie różne warki wysłałem, do Jozefika dodarły całe a do Żywca bomby-test kuriera, potem raz jeszcze na Birofię. Fajne piwa, za kilka tygodni na swoim chmielu, muszę najpierw skiełkować pszenicę a potem uwędzić.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.